Смут в парламента. Гласуват кабинета в късния следобед

България отблизо

Смут в парламента! 

„Уважаеми колеги, ще предложа на вашето внимание…“ – с тази реплика, прекъсната от многозначителна пауза, председателят на парламента Росен Желязков озадачи депутатите точно в 10 часа.

Необичайно за петък, пленарната зала бе изключително пълна. Очакванията на депутатите са дали няма да бъде включена извънредно точка в дневния ред, с която да се гласува Мария Габриел за премиер.

Право да предлага извънредни точки в програмата за деня има председателят на парламента. Затова в мига, в който Желязков каза: „Уважаеми колеги, ще предложа на вашето внимание…“, депутатите замръзнаха по местата си в очакване.

С типичното си чувство за хумор обаче Желязков обяви едночасова почивка да старта на парламентарния контрол. А пленарната зала вкупом въздъхна с облекчение и избухна в смях. Секунди след това залата остана почти празна.

Припомняме, че днес се очаква да е решаващ ден от към това ще се гласува ли и кога изборът на Мария Габриел за премиер. По-рано днес министър-председателят в оставка Николай Денков заяви от Брюксел, че ще е грешка, ако се гласува подобно нещо.

От парламента пък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи доста колоритен коментар за това дали преговорите с „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) продължават.

На фона на всичко това председателят на НС Росен Желязков напрегна пленарната зала с думи.

Очаквайте подробности!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *