Собственикът на „ТАД груп“: Каква политическа атака? Аз съм основател на ГЕРБ и работя за съпартийците и приятелите си!

България отблизо

„Аз съм учредител на ГЕРБ. Познавам се с хора от ГЕРБ, от властта и откъде ли не“, обяви собственикът на фирмата за киберсигурност „ТАД груп“ Иван Тодоров пред БНТ.

Преди дни заместник-прокурор Гешев обясни, че хакерската атака срещу НАП е имала за цел да разклати държавата и намекна, че е свързана с политическите цели на „Демократична България“.

Преди това пък финансовият министър Владислав Горанов допускаше, че пробивът в информационните системи на НАП има връзка с одобрената от парламента сделка за закупуването на 8- те американски изтребителя.

„Твърдението, че фирмата „ТАД Груп“ е политически обвързана с извънпарламентарната опозиция и че е искала да удари държавата, е абсурдно“, коментира Иван Тодоров пред БНТ.

Той допълни: „Аз съм учредител на ГЕРБ. Познавам се хора от ГЕРБ, от властта и откъде ли не. Това е абсурдно. Защо бих си плюл на познатите, на приятелите и да нападам управляващите?“

Иван Тодоров заяви, че не може да каже дали служителите във фирмата му се занимават с нещо нередно. „Искам да изчакам, да се прибера в България, да отида при разследващите, да видя в какво ме обвиняват. Да им обясня, да им съдействам с каквото мога“, каза той.

Иван Тодоров каза още, че очаква подкрепа от държавата и от обществото. „Ние наистина искаме да работим в полза на държавата, не против нея“, каза той.

„Ние сме фирма за киберсигурност. Не сме кибертерористи. Не мога да коментирам дали е удар от конкуренция или не. Адвокатите бяха убедени, че всичко е нагласено, но нямам представа“, заяви Тодоров.

Той бе категоричен, че не се опитва да се скрие от властите. „Не се страхувам от нищо. Моята идея е, когато се прибера – във вторник, да отида при органите, които искат някакво съдействие от мен“, заяви шефът на компанията, който в момента е в Канада.

В отговор на тези му думи от ГЕРБ долетя светкавичен отговор. Иван Тодоров е бил член и учредител на ПП ГЕРБ от 2008 г. от район „Приморски“ в град Варна.  От 2010 г. обаче той  не е плащал членския си внос и поради тази причина в съответствие с устава на ПП ГЕРБ – членството му в партията е прекратено, уточниха от партията на Бойко Борисов. „ПП ГЕРБ има над 96 000 членове в цялата страна. В тази връзка призоваваме да не се правят спекулации с членството в партията, което е доброволен акт“, допълват от ГЕРБ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *