Социолог отсече: Моделът на Радев – енергична работа в полза на хората – трябва да продължи!

България отблизо
Социологът Кънчо Стойчев смята, че няма да стане срив в електората на ГЕРБ, но всички изследвания, заедно със здравия разум сочат, че на следващите избори те ще са с по-малко гласове.
Според него това ще е промяната, която ще виждаме. Всяко ново управление извършва кадрови смени и това не може да бъде наречено реваншизъм. В какъв смисъл едно управление ще е ново, ако нищо не промени, уточни Кънчо Стойчев.

Това, което прави впечатление е, че моделът, който президентът Румен Радев създаде с това правителство, най-вероятно и дори задължително, ще е модел, който ще продължи занапред и след изборите, категоричен бе социологът. Най-вероятно ще имаме редовно правителство на малцинството, което ще е по-късо – вероятно година или година и половина, защото не излизат сметките, но във всички случаи на България й е необходимо редовно правителство, макар и с по-къс мандат, смята той.

 

Той коментира и сагата с подслушванията: „Аз не бих тръгнал да анализирам чисто математически един скандал. Това не работи така в обществото. Процесите са много по-сложни. Трябва да ги разглеждаме в един малко по-широк контекст. Вече имаме, макар само 2-3 седмици, управление на служебното правителство и вече виждаме, че засега то се справя, енергично е, ясно е какво прави, максимално се опитва да е прозрачно и да работи в полза на хората. Ако това продължи още няколко седмици, ще се изгради една цялостна представа у хората, един фон, на който скандалите по повод на предишното управление някак си ще доведат до минус за предишните управляващи“, каза още за Радио „Фокус“ социологът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *