Социолог: Правителството е стабилно и ще удържи всякакви кризи, БСП не е алтернатива на Борисов!

България отблизо

От днешна гледна точка има основание да се очаква, че кабинетът ще удържи. Това каза политологът Първан Симеонов в интервю за Агенция „Фокус“ по повод края на политическия сезон.

 

„Виждате се, че границите на мнозинството, което стои зад него, са гъвкави. Изглежда логично да удържат. Това казва логиката. Разбира се, не винаги всички неща в политиката се случват логично. Затова си мисля, че по-скоро на база аргументи, изборни резултати управлението ми изглежда по-скоро стабилно“, каза още Симеонов.

 

По отношение на БСП политологът посочи, че е партията има още доста път да извърви. „Изборните резултати показаха, че БСП като че ли още не се възприема като алтернатива на настоящото управление. Може би това е част от грешката, която БСП направи в своето позициониране. Прекалено радикалния апел направи така, че БСП и изглеждаше малко по-неприемлива опция за гласуване. Видя се, че дори и да искат промяна, голяма част от хората в България биха желали тази промяна да е разумна, предвидима, а тук като че ли БСП не успя това да разкаже. За това си мисля, че има още какво да правят в тази посока. Ще си проличи дали имат успех на местните избори“, допълни още Симеонов.

Странното е, че в изказването си Първан е доста обран и се плъзга по оста ГЕРБ – БСП. Той тотално изключва останалите играчи, сякаш не съществуват.

Пропуска съзнателно, че правителството оцелява, но с мощното рамо на ДПС.

Забравя заплахата Слави, която си надига стремително и никой не може да каже категорично кой стои зад нея?

Или Симеонов много добре знае КОЙ и затова вещае стабилност на управлението…

Промяната, която иска БСП не била разумна.

Странно.

В нея има много разумни предложения и алтернативи, но те не достигат до хората заради купените медии, които осъмват и замръкват с ГЕРБ на уста.

Народът също иска промяна, но явно и това не се отчита.

Тогава как да вярваме на социолози?

Само преди седмица Симеонов каза нещо съвсем друго.

Прочетете ТУК

Tagged

1 thought on “Социолог: Правителството е стабилно и ще удържи всякакви кризи, БСП не е алтернатива на Борисов!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *