Социолози: Никой не може да бутне правителството

България отблизо
Правителството ще изкара пълен мандат и след ротацията поради външнополитически и поради вътрешнополитически причини. Това прогнозираха пиарът Диана Дамянова и социологът Първан Симеонов пред БНР.

„Ключът за България е в България и политическата картинка може да се промени към по-добро, „ако тези хора правят повече разкази отколкото скандали“. Тази година ще бъде по-добра от миналата, защото коалицията навлиза в политическата си зрялост. А и един от сегментите на не-коалицията – Пеевски, каза че най-доброто предстои“, коментира какво да очакваме през политическа 2024 г. Диана Дамянова, пиар експерт и учредител на ПП.

 

Заедно с изпълнителния директор на „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов двамата направиха прогнози за управлението на страната, политическата обстановка и зависимостта от изборите в САЩ и Русия.

 

Специалистите са категорични, че в момента страната ни се нуждае от център и баланс, защото хората са разединени. Утре депутатите започват работа, а думата на годината ще бъде „ротация“, защото оттам ще произтичат промените в държавата.

 

Едва ли има 4-5 от имената на министрите, чиито имена не са замесени в смените. Всичко ще е ротация и от трибуната на НС очаквам да чуя началото на кампанията на европейските избори.

 

„Има процес на взаимно проникване и им се услажда да са заедно, вече говорят и за коалиционно споразумение, започна да им се услажда и да мечтаят за пълен мандат. Тази година половин Шенген, следващата пълен Шенген. Те раздават все повече пари и дано този експеримент да се окаже успешен. И все пак това правителство за добро или лошо намира свой път. Няма сериозни мнозинства за оставка и нови избори“, отбеляза Симеонов.

 

Социологът посочи, че държавният глава Румен Радев подготвя политически проект и ще се опита да заеме обособилото се свободно политическо пространство в центъра, но да не разчита на гласове от хората, които не гласуват.

 

„Ако дръпне гласове, те ще са от БСП и „Възраждане“, смята експертът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *