Социолози разкриха кога ще се реши сблъсъка между президента и премиера!

България отблизо

Властта търси поводи за протакане на времето, с цел да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.

Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в президентството. Все още не се знае как ще продължи протеста. За него е изненадваща инициативата на управляващите за нова Конституция и свикване на Велико народно събрание. Асланов вижда в това предложение политически пазарлък. За повечето хора има нещо генерално сбъркано в начина, по който управляващите се опитват да  правят политика.

Доминиращата народна подкрепа е за оставката на правителството, заяви той. Увеличава се и броят на негласуващите, които не вярват в честността на вота. Всички парламентарно представени партии губят тренд в различна степен. Развръзката на отношенията между президента и премиера ще е на изборите догодина.

Анастас Стефанов от „Тренд“ коментира, че за два месеца са се случили много неща, но с малка ефективност. Самото пребиваване във властта носи на ГЕРБ само негативи, по мнението му.

Социологическите проучвания показват подкрепа за протеста. Демократична България безспорно е във възход, посочи Стефанов. Партията на Слави Трифонов получава подкрепа, въпреки че не е на протеста. Предстои да се види дали това ще се запази през есенния сезон.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *