Социолози се скараха дали България е станала президентска република. И дали протестът е спонтанен

България отблизо

Новият здравен министър е много добър избор. Той бе чест говорител по медиите и част от Щаба за борба с коронавируса. Това заяви политическият психолог проф. Антоанета Христова в телевизионно интервю по повод рокадите в кабинета.

„Другите предложения будят въпроси. Когато се правят промени трябва да има ясно мотивиране на грешките и новите приоритети. Нови приоритети не бяха изведени“, каза още тя.   „Защо се правят тези промени – защото има протест. Улицата иска оставката на Гешев, Борисов и Пеевски, а не на министри“, коментира доц. Васил Гарнизов, политолог.  „Нямаше и един плакат на протеста вчера, на който да пишеше, че е добър ход отстраняването на някой от петимата министри“, допълни още той.  „Грешна реакция беше причината за отстраняването на министрите“, заяви проф. Христова.  „Когато говорим за продължителен протест мотивацията с времето е ясна.

Радев иска а превърне държавата в президентска република“, коментира политическият психолог относно вчерашното излизане на президента при протестиращите граждани.  „Този протест е готвен от година две и бяха нужни няколко събития подред, които да извадят повече хора на база организация и грешките на правителството“, допълни проф. Антоанета Христова.

  „Президентът има роля в протестите. Стотина души искаха селфи с Радев, но другите не отидоха да го слушат. Стояха си на местата, каза доц. Гарнизов. /Май Гарнизов не може да брои. Как е станал доцент?

Има група хора около Мая Манолова, Румен Петков и „Отровното трио“. Обаче големият поток не е свързан с тези организационни ядра“, каза доц. Васил Гарнизов.

Темата за организацията на протестите и Румен Радев разпали политолозите, които влязоха в лют спор в ефир. Доц. Гарнизов заяви, че проф. Христова говори глупости и допълни, че на хората им е писнала.

Тя му отвърна с думите: „Занимавайте се с фотографиите на протестите“!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *