Социолози се хванаха за гушите в ефир кой е по-голям лъжец

България отблизо

Лют спор в ефира на Нова телевизия се разрази рано тази сутрин между политолозите Георги Харизанов и Слави Василев. Експертите бяха поканени в студиото, за да коментират започващата днес предизборна кампания.

Напрежението се усети още в първите минути. След изказване на колегата си Василев, че най-реалният и възможен вариант за правителство е коалиция без ГЕРБ и ДПС, Харизанов избухна в смях.

„Дали премиер ще бъде Стефан Янев, или Кирил Петков, коалицията ще бъде между тези 4 партии. Всеки един от лидерите на тези формации заявява, че е готов да седне на масата на преговорите”, заяви Василев.

Очевидно несъгласен с тезата му, директорът на телевизия „Европа“ заяви, че определено има вид, на когото му е много неприятно да слуша съчиненията на Слави.

„Досега слушахме от госпожа Митева, че Кирил Петков е лице, което е нарушило закона. Досега слушахме от г-жа Митева как „Демократична България” не могат да си наредят листите и къде са тръгнали. По адрес на партията на г-н Трифонов от страна на ДБ чухме ужасяващи неща последните месеци. Партията на г-н Трифонов е тази, която подаде сигналите срещу Кирил Петков.

Между другото, партията на г-н Трифонов е тази, която лидира РИК в Стара Загора, която отказа регистрация на ДБ. И според г-н Василев, който твърди, че аз съм в лошо настроение, те след изборите ще плеснат, ще се прегърнат и…

Госпожа Митева каза, че не са се научили да ходят още, така че не бих бил толкова оптимист по отношение на това дали ще има правителство”, подчерта той.

„За разлика от г-н Василев аз не притежавам ясновидски способности. Казвам само, че нивото на непоносимост между партиите, които миналия път бяха опаковани като 3 протестни, и изведнъж доопаковахме и БСП, не е спаднало и не виждам защо се прави пореден опит отново да бъдат опаковани”, каза още Харизанов.

Той продължи да се забавлява искрено с прогнозите на колегата си. И отново не сдържа смеха си, когато Слави Василев заяви, че правителство ще има, защото сега в парламента ще влезе Кирил Петков, който щял да бъде лепилото, което ще позволи на следващото мнозинство да се сформира. „И ако г-н Харизанов се смее… Аз разбирам, когато няма какво да кажеш, по-добре е да се посмееш, отколкото да замълчиш”.

„Аз досега говорих, оставих ви и вие да кажете. Нека ви обясня защо се смея. Защото лепилото ви, половината от лепилото партията на Трифонов го нарича крадец на интелектуална собственост и мошеник, а другата половина от лепилото партията на г-н Трифонов подаде сигнал, че е с двойно гражданство, което безспорно се доказва към момента.

Партията на г-н Трифонов има голям проблем с вашето лепило, г-н Василев. Може би не ги лепи нещо”, отвърна му Харизанов.

„Това че казвате ГЕРБ във всяко изречение, не ме изненадва. Аз не казвам БСП или ДС във всяко изречение”, захапа го малко по-късно шефът на ТВ „Европа”.

„Аз като съм с вас, няма как да не коментирам ГЕРБ”, каза от своя страна Василев.

Следващата тема, по която двамата се захапаха здраво, бе отказът на проф. Анастас Герджиков да се припознае като кандидат на ГЕРБ за президентския вот. „Г-н Василев като част от доскорошната администрация на г-н Радев предполагам има против и това, че Радев отказва да се припознае като кандидат на БСП и че е издигнат от Инициативен комитет.

Най-вероятно принципното му възмущение, той е изключително принципен човек, се разпростира върху г-н Радев, който също казва, че не е кандидат на БСП. Въпреки че до него е г-жа Йотова и бе доведен за ръчичка от г-жа Корнелия Нинова. Разбирам възмущението на г-н Василев. ”, заяви Харизанов.

Според Василев настоящият държавен глава със сигурност ще бъде преизбран за поста на „Дондуков” 2. Анализаторът разкритикува проф. Анастас Герджиков за това, че „не иска да си признае, че кандидатът на ГЕРБ и ДПС”.

„Той не може да събере повече от 1 млн. гласа. А Радев събра над 2 млн. на предишния вот”, каза още Василев.

„Много проблеми ще назреят или ще се усилят до януари, когато ще встъпи в длъжност следващият президент”, категоричен бе Харизанов.

Според него и след предстоящите избори трудно ще се състави правителство и цената за това отново ще платят българските граждани.

Към края на разговора напрежението съвсем ескалира и двамата започнаха да си разменят обвинения. „Какви зависимости имам, г-н Василев? Аз пък казвам, че сте лъжец!”, отсече той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *