Става страшно: Още един генерал, близък на президента е с коронавирус!

България отблизо

Коронавъзелът около президента Румен Радев се затяга. Още един генерал от най-близкото му обкръжение се оказа с коронавирус.

Командирът на „Граф Игнатиево“ бригаден генерал Николай Русев, който е близък приятел на Радев, е приет във ВМА със сериозни симптоми на коронавирус.  Към момента Министерството на отбраната отказва официална информация, като се позовава на това, че не може да разпространява данни за здравословно състояние.

От ВМА също не дават информация за състоянието му. Ген. Русев, който наскоро пое ръководството на „Граф Игнатиево“, е бил откаран с линейка в болницата. Там все още се лекува и ген. Димитър Петров – шефът на Военновъзушните сили, който даде положителен тест за коронавирус още в неделя.

Именно заради положителния тест за коронавирус на ген. Димитър Петров, президентът Радев бе върнат от Естония, след като в изненадващо стана ясно, че е контактувал със заразен.

Президентът нарече това „активно мероприятие на доброжелатели“ и обяви, че след връщането си от Естония има два отрицателни PCR-а. Румен Радев съобщи, че не е бил под карантина  в Талин, но цялата българска делегация от 33-ма души остана изолирана в хотела си.  Част от делегацията, обаче, бе и журналистката от бТВ Габриела Наплатанова, съпруга на ген. Николай Русев.

В четвъртък от Министерството на отбраната съобщиха, че всички контактни на ген. Димитър Петров са уведомени за положителния му PCR тест за коронавирус. Ако е така, освен Радев, ген. Русев и съпругата му също е трябвало да се изолират. Наплатанова обаче е заминала за Талин заедно с оператор, пише „Стандарт“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *