Става страшно: Украински диверсанти нахлуха в Русия, но…не можаха да се върнат!

Свят

Рязко изостряне на обстановката между Русия и Украйна. 

Москва твърди, че е имало и нарушение на държавната граница. Започнала е престрелка, а в страната са влезли две бойни машини за евакуация на диверсанти. Убити били петима украински войници, няма пострадали от руска страна.

Петимата членове на украинска диверсионна група са били убити от руските войски и силите на ФСБ за охрана на границата, след като се опитали незаконно да преминат руската граница.

Това съобщи пресслужбата на Южния военен окръг на Русия. Посочва се, че инцидентът е станал на границата между Украйна и руската област Ростов.

В същото време снаряд е ударил руски охранителен пункт на границата между Русия и Украйна. Той бил изстрелян от украинска територия и е разрушил граничния пункт в Ростовски регион. Няма данни за жертви и ранени.

Инцидентите стават на фона на спешното съвещание на Съвета за безопасност на Русия, което Путин свика. На него ще бъде обсъден въпросът за признаването на независимостта на Донецка и Луганска народни републики – нещо, за което призоваха днес лидерите на двете самопровъзгласили се републики. В района на летището в Донбас са избухнали взривове и се чува стрелба.

Както изглежда, сега вече повече компромиси няма да има. Донецката и Луганската народни републики ще бъдат признати от Русия и на по-късен етап ще влязат и в състава на Руската федерация.

Украйна се смалява все повече. Не за друго, а защото президентите и една малка група в управлението играят по свирката на Запада, а те на нищо хубаво няма да ги научат.

Припомняме, че също както накараха България да си нареже оръжията и ядрените ракети, по същия начин са принудили и Украйна да си нареже ядрените оръжия. За да сме в ръцете на господарите.

Но САЩ и Западът събудиха Руската мечка и това е фаталната им грешка. От тук нататък само ще вървят надолу. Към залеза.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *