Стана ясно защо Кирил Петков ще ходи в прокуратурата!

България отблизо

Бях уведомен, че главният прокурор ме кани на разпит да оповестя информации, които са публично известни. С удоволствие приемам поканата на прокуратурата. Това съобщи на брифинг в МС премиерът Кирил Петков.

„По време на срещата ще искам да попитам какви действия е направила прокуратурата по темата „Мата Хари”, след като беше публично известно, че има кюлчета и пачки и Борисов сподели, че знае коя е Мата Хари.

Във връзка с „Магнитски“: знаем, че Божков има доста обвинения от прокуратурата. Въпросът е има ли допълнителни разследвания по другите хора, ясно описани по „Магнитски”.

Какви разследвания на прокуратурата по казуса „8-те джуджета”. Бих се радвал да разбера какви стъпки са направени във връзка с „Барселонагейт”.

Следващата важна тема, която искам да обсъдим, е има ли връзка между случаите с „Автомагистрали” и торбите с пари и ГЕРБ, както бе оповестено.

Има ли връзка между заем от ББР и адвоката на г-н Гайтански и какви стъпки прокуратурата е направила и дали този заем е взет правомерно.

Защо „Булгаргаз” и г-н Павлов са се отказали от количествата азерски газ, след като същите доставчици са казали, че такъв може да бъде доставен през Неа Месемврия”, каза Петков.

„Не съм давал списък, беше просто в хода на разговора. Ще направим списък от всички публикации, свързан с всички тези известни лица. Той ще бъде събран и предаден на прокуратурата”, каза още Петков.

„Току-що призовкарят бе на горния етаж, за да ми връчи призовката”, добави премиерът.

Говорителката на кабинета Лена Бориславова пък съобщи, че въпросният призовкар е получил обаждане да не връчва призовката днес, за да не става публично, пред журналисти.

Припомняме, че държавното обвинение започва пълна проверка на списък от лица, предоставен от министър-председателя по време на работната му среща с главния прокурор в петък.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *