Стефан Янев разкри истинските лица на Петков и Василев

България отблизо

Не, не бих взел отново Кирил и Асен, вече ги познавам, категоричен бе в ефира на  БНТ лидерът на „Български възход“ Стефан Янев, който бе два пъти служебен премиер, назначен от Румен Радев, а Петков и Василев бяха негови министри на икономиката и на финансите във втория му екип. в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Разривът между Радев и Петков се дължи на неспособността на Кирил Петков да формулира политики по който и да е въпрос. Неумението да се чуват чужди мнения и най-вече нежеланието да се разбере как функционира държавата, смята Янев.

Не ми е била целта да правя прогнози, които ще се сбъднат по такъв негативен сценарий, по който се развиха. Бях нападнат политически, едва ли не аз съм причината. По-скоро причината беше това, което наблюдавах като тенденция в отношенията между партиите, коментира Янев по повод предишна негова прогноза, че дните на сегашния кабинет са преброени.

„Още тогава – в края на февруари-началото на март беше ясно като цяло, от това как в Европа и в частност България, изпълнителната власт взимаше своите решения.

Възход на държавата не е възможен без баланс в политическите отношения“, заяви Стефан Янев.

За газовите доставки Янев коментира, че до момента ЕК е давал сериозни лозунги как да се действа, а държавите са процедирали както намерят за добре.

Стигна се до момента, в който премиерът на Чехия обяви тези дни, че ЕС ще изключи газа от санкциите срещу Русия, допълни той. Това трябва да направи и България, ако има правителство, на което му стиска.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *