Стоян Мирчев разкри как Слави Трифонов бетонира властта на Борисов!

България отблизо

„Има такъв народ“ и другите парии бетонираха Борисов във властта. Това заяви депутатът от БСП Стоян Мирчев в ефира на bTV.

„Ние не сме разгневени, а разочаровани, защото от действията на Слави се разбра, че той няма желание да смени модела, срещу който се борихме всички от БСП и несистемните партии от жълтите павета. Аз не знам Слави къде попада всъщност, понеже той нито той, нито някой от хората му, бяха на паветата“, уточни той.

По думите му това, че Слави говори от дивана вкъщи, много напомня за „Борисов, който говори от джипката или фейсбук“. 

„Първата спирачка бе мораториумът, който се забави с една седмица заради Трифонов и новите партии. Заради това в тази една седмица имаше ред назначения“, уточни Мирчев.

„Сега тече заседание на Правната комисия в парламента. Важна бе активната регистрация – да се изчистят списъците на мъртвите души. Това за жалост бе отхвърлено. „Има такъв народ“ ги интересува единствено какви стъпки да направят, за да вземат предимство на изборите в България, а в момента има много по-сериозни проблеми, срещу които да се борим“, каза той.

Запитан как ИТН и другите партии бетонират Борисов на власт, Мирчев отговори: „Повечето партии с изключение на ГЕРБ и ДПС са за смяна на модела Борисов. Никой не е казал, че Трифонов трябва да управлява 4 г. и да изпълни цялата си програма. Той самият го каза. Има обаче 4-5 теми, по които можеше да намерим допирни точки и те да се приемат“.

„Говорим за изчистване на избирателните списъци, актуализация на бюджета и още няколко теми. После Слави като победител можеше да каже, че е подготвил почвата за честни избори, справили сме се със здравната и икономическата криза и пр.

Той направи обратното – в парламента няма да приеме почти нищо, ревизията на Манолова ще спре да функционира скоро и няма да се разкрие нито една от злоупотребите на ГЕРБ“, заяви депутатът.

По думите му ще идем пак на избори, на които е възможно Манолова и другите партии, които едва-едва са влезли в парламента, този път да не влязат. „Същевременно може да влязат тези, които не успяха – ВМРО, Марешки и любимите патерици на Борисов“, каза още Мирчев.

„Самият Слави се учуди от резултата си. Той се надяваше да е балансьор и да решава лични свои интереси, каквото винаги са правили балансьорите в българския парламент. Видимо е, че скамейката от кадри им е много къса“, заключи депутатът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *