Странни маневри на руски военни кораби уплашиха англичаните!

България отблизо

Група от три руски военни кораба, сред които танкерът „Вязма“, големият военен кораб „Вицеадмирал Кулаков“ и ракетният крайцер „Адмирал Устинов“ са били забелязани край бреговете на Великобритания, съобщават световните издания.

 

Освен че появата на руски военни кораби в такава близост до острова е било голяма изненада за британските военни, оказало се, че те се намират близо до най-голямата военноморска база на кралските ВМС, където са разположени английските подводници, част от които могат да носят ядрено оръжие на борда.

В момента групата руски военни кораби навлизат в Ирландско море и има ясни признаци, че те ще плават около Великобритания. Англичаните изчислили, че маршрутът им може да ги приближи до голямата военна база Фаслейн.

Наред с този стряскащ повод, проследяващите устройства и дежурните моряци забелязали, че руските военни кораби започнали да извършват странни маневри. Страховитите кораби ту се приближавали, ту се отдалечавали от Острова като причината за това оставала неизвестна.

Източник blitz.bg

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *