Страх лозе пази: Ето какво се случи с най-новите германски ЗРК комплекси в Украйна!

Свят

Въпреки че Украйна вече е поставила на бойно дежурство най-модерните германски зенитно-ракетни комплекси/ЗРК/ със среден обсег на действие Iris-T, които покриват сектор в южната част на Украйна от удари по море, този комплекс не е свалил нито една цел за цяло денонощие, въпреки че руски удари са нанесени в Одеска и Николаевска област, съобщават световните издания.

 

В момента е известно, че германските системи се намират в района на Одеса, но за 24 часа не са произвели нито един изстрел за прихващане на вражеска ракета, което показва нулева ефективност от използването на комплекса.

Командването на украинските въоръжени сили засега не е направило официално изявление по темата, но е ясно, че германската система за противовъздушна отбрана не е задоволила очакванията засега.

Специалисти, от своя страна, изказват предположението, че системите за противовъздушна отбрана Iris-T не са изстреляли ракети поради отсъствието на самолети на НАТО в небето, които всъщност трябва да насочат зенитните ракети.

Има и още нещо. Немските специалисти се страхуват от руската армия. По простата причина, че когато германските ЗРК започнат да стрелят, те стават лесна мишена за руските противорадарни ракети. А знаем, че Русия разполага с мощни средства за радиоелектронна борба, които са изпитани в много битки. Германия няма какво да противопостави на огромния руски опит. Затова ги е страх, че руските ракети веднага ще поразят зоната, където са позиционирани немските ЗРК и ще ги унищожат.

Страх лозе пази.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *