Страх от Русия: Ето колко са били и колко са останали чуждестранните наемници в Украйна!

Свят

По време на сутрешния брифинг на руското министерство на отбраната за ситуацията в зоната на специални операции, генерал-майор Игор Конашенков докладва за броя на чуждестранните наемници в Мариупол и заповедите на киевския режим относно капитулацията.

Обградена и напълно блокирана в Мариупол на територията на металургичния завод Азовстал, украинската група беше помолена доброволно да хвърли оръжието си и да се предаде, за да спасят хората живота си.

Въпреки това, според радиоприхващане, киевският националистически режим забрани преговорите за капитулация, като нареди на азовските нацисти да стрелят срещу всеки, който иска да се предаде, както и срещу чуждестранните наемници.

Стана ясно, че около 400 са чуждестранните наемници, които сега са обкръжени на територията на предприятието Азовстал като част от украинската групировка.

Повечето от тях са граждани на европейски държави, както и на Канада. По-рано вече съобщихме, че радиоразговорите между екстремистите в Мариупол се водят на шест чужди езика.

От започването на специалната военна операция, киевският националистически режим привлече в Украйна 6824 чуждестранни наемници от 63 държави.

Най-голямата група пристигна от Полша – 1717 души. Повече от хиляда наемници пристигнаха от САЩ, Канада, а също и Румъния. От Обединеното кралство и Грузия – до 300 души.

193 души са пристигнали от контролираните от Турция райони на Сирия.

По-голямата част от наемниците сега са разпределени като част от украински групировки в градовете Киев, Харков, Одеса, Николаев и Мариупол. Разпределението им по групиране се извършва от „регионалния координационен щаб” на т. нар. „Международен легион за отбрана на Украйна” в град Бела Церква.

В резултат на военните действия броят на наемниците непрекъснато намалява и днес е 3877 души.

В сраженията руските въоръжени сили убиват 1035 чуждестранни наемници. Други 912 наемници отказали да участват във военните действия и избягали от страната. Трети около 1000 души са изчезнали безследно, без никой да знае къде са.

Чуждестранните наемници нямат статут на „бойци“ съгласно международното хуманитарно право. Те идват в Украйна, за да печелят пари, като убиват славяни.

Затова най-доброто, което ги очаква, е наказателна отговорност и дълги години в затвора.

Превод и редакция: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *