СТРАШЕН сън за САЩ: Русия и Саудитска Арабия НАНАСЯТ антидоларов УДАР!

Свят

Саудитска Арабия заплаши САЩ, че ще се откаже да продава своя нефт срещу долари, ако Вашингтон приеме законопроект, който позволява на американските власти да подават съдебни искове срещу членовете на ОПЕК.

За това съобщава „Ройтерс“ като се позовава на три източника, запознати с енергийната политика на Саудитска Арабия.

По думите на събеседниците на „Ройтерс“, отказът от разплащането в долари се е обсъждал в последните месеци много активно от високопоставени саудитски чиновници с Русия и членовете на ОПЕК. Дори един от източниците на „Ройтерс“ заявил, че Саудитска Арабия вече е съобщила на Вашингтон за своите планове да спре доларовите разплащания. Напомняме, че Иран и Венецуела вече спряха доларовите разплащания, което допълнително ще утежни ударът, който готвят Рияд и Москва.

Готовността на саудитската столица Ер-Рияд да предприеме такава решителна стъпка в съюз с Русия, демонстрира, че в кралството наистина са вбесени от плановете на САЩ да ограничат значението на Саудитска Арабия на световната арена. Защото отказът на Ер-Рияд от долара сериозно ще подкопае основите на зелените хартийки като резервна световна валута, ще намали влиянието на Вашингтон върху световната търговия и съвсем ще отслаби възможностите на Белия дом да въвежда санкции срещу държавите.

Освен това, отказът на Саудитска Арабия от разплащане в долари ще бъде от полза за големите производители на нефт, които не влизат в ОПЕК, в това число и за Русия. Отказът от долара ще бъде от полза и за най-големите потребители на нефт – Китай и ЕС. Защото САЩ няма да може да пречи на търговията и на едните, и на другите.

Нещо повече. Саудитите са категорични, че ако американците започнат да им пречат, те ще срутят икономиката на САЩ, заявил един от източниците на агенция „Ройтерс“.

Затова, вече и с просто око се вижда на колко тънка връв се държи икономиката на САЩ. Тя зависи от благоразположението на Русия, Китай и другите народи към политиката, която провеждат Щатите като държава, която е отговорна за мирното и постъпателно развитие на световната икономика. Но понеже САЩ от дълги десетилетия използват своето монополно положение в света, за да угнетяват другите народи и да поставят на първо място само своите интереси, на света започна да му идва до гуша от нахалството и пълната липса на отговорност към човечеството, което проявяват задокеанските монополисти.

Поради тази причина най-напред се обединиха Русия и Китай, а около тях се навързаха много други народи. И групата на народите, които се обединяват около Русия, за да противостоят на тормоза на САЩ, става все по-голяма. Затова Вашингтон иска да унищожи Русия и да си върне господстващото положение в света, което му позволява да бъде единствен повелител на човечеството. Щатите много биха искали да унищожат Русия, а след нея и Китай. Искат, но не смеят. По простата причина, че Владимир Путин многократно им показа, че в пламъците на евентуална ядрена война ще изгорят най-напред самите Щати.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “СТРАШЕН сън за САЩ: Русия и Саудитска Арабия НАНАСЯТ антидоларов УДАР!

  1. Ха, бай Дончо ще се види в чудо стена ли да гради горкият срещу руснаци да се бори с китайци да преговаря на суадити ли угажда тежка е царската корона бай Дони!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *