Страшни удари: Руската армия унищожи западни оръжия и чужди наемници в Украйна!

Свят

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че в Киевска и Харковска области с високопрецизно оръжие са поразени обекти от системите за военно управление и енергетиката.

 

Министерството на отбраната на Русия на редовен брифинг информира, че ударите са нанесени с ракети с морско базиране в Броди, Лвовска област. С тях е поразен арсенал, в който се съхраняваха значителни запаси от постъпили от западните страни въоръжения, военна техника и боеприпаси. Министерството на отбраната нарече тези удари страшни, защото освен високоточни, те са били и много поразяващи за западните оръжия и инфраструктурата на редица украински области.

Руските въздушно-космически сили унищожиха още над 170 украински наемници в района на Николаев.

„Ракетните удари на руските въздушно-космически сили в района на град Николаев поразиха пунктовете за временно дислоциране на части от 59-та мотострелкова бригада на Въоръжените сили на Украйна и формирование на наемници от «Чуждестранния легион“, се казва в доклада на военното ведомство на Русия

„Загубите на противника възлизат на над 170 военнослужещи и бойци, четири бойни бронирани машини, три пикапа и шест единици автомобилна техника“, отбелязва руското министерство на отбраната.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *