„Суперновина“! Плевнелиев ще направи на сватбата си нещо невиждано! Вижте кой ще благослови младоженците! /Ако изобщо ви пука/

България отблизо

Сватбата на Росен Плевнелиев с Деси Банова ще бъде епична!

Тя вече стана епична, защото не минава ден, в който да не ни занимават с нея. „Булката ще е много красива, а младоженецът – много богат“ – пише вдъхновено роден сайт. На всичкото отгоре свещеното бракосъчетание ще бъде извършено не от кого да е, а лично от игумена на българския манастир там „Св. Георги Зограф“ – дядо Амвросий „, допълва жълт вестник.

Очаква се тържественото събитие да е в имението на Плевнелиев в гръцкия град Урануполи, почти до брега на морето и в близост до  Атон. По тази причина  булката  искала бракът й да бъде благословен точно от светите  хора там. И не само смятала, че това ще донесе голям късмет на бъдещото й семейство, но нямала нито една приятелка, венчана от атонски монах и всички щели да й завиждат.

Поради факта, че в Атон не се допускат жени и това е територия само на монаси, обетът ще се изпълни в широката приемна на имението на младоженеца. Дядо Амвросий имал право да излиза от Света гора по различни божи и други въпроси, затова сам щял да дойде в Урануполи да извърши свещенодействието, твърди вестникът.  Ако не в имението, то службата можела да се състои  и в някоя от църквите в градчето. .  „Църквата по принцип забранява венчавките да се извършват от монаси, защото самите те нямат право да се женят, обаче в България това било възможно, тъй като нямаме достатъчно свещеници, пък и  Зографският манастир е български и там се подчиняват на  нашите правила“, изказаха се по темата и  богослови.

Младоженецът лично бил говорил с дядо Амвросий и му обещал щедро дарение за манастира, който пък се нуждае от още ремонти, гръмнаха сайтове вчера.

Понеже обичаме да задаваме въпроси, питаме, или по-скоро сами се питаме – кой се интересува от тази сватба, та подробности за нея излизат всеки ден по медиите? На кого му пука какъв вампирски лифтинг си била направила младоженката, колко струва роклята й и колко пари е броил Плевнелиев за разкошната къща и останалите екстри? И за трапезата, която щяла да струва сто бона и да изобилства от морски дарове и скъпи продукти.

Какво значение има кой ще ги венчае?

И къде?

Освен за НАП, разбира се, но ще посмее ли някой да ровичка из доходите президентски?

Богословите пък мълчат по въпроса как когато младоженецът се жени за трети път, младоженката за втори и на всичкото отгоре е и малко бременна, ще бъде извършен църковен обред. Но щом е в името на манастира, ще се наложи да се затворят нечии очи.

Наистина се питаме защо всеки ден ни занимават с влюбените гълъбчета?

Няма ли в България по-важни проблеми?

Лекарите стачкуват, останали без заплати. Медицинските сестри плачат, че получават с 20 лева повече от санитарките. Автобуси през ден се чупят и горят. Влакове се палят в движение. Пенсионерите продължават да мизерстват. Пациенти умират в болниците, понеже нямат пари да си купят животоспасяваща клапа, а в това време от касата се крадат милиони.

Деца и старци просят по улиците.

Безработни ровят в контейнерите за смет.

Но важното е, че Плевнелиев ще се жени в суперлукс.

Като няма хляб, яжте пасти!

Като няма сериозни новини, четете свежи дивотии.

Може да си легнете гладни, но важно е да прочетете какво ще има на булчинската трапеза и колко струва жартиерът на Банова!

Ако това не е манипулация и изместване на проблема, здраве му кажи!

И…Горчиво!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

2 thoughts on “„Суперновина“! Плевнелиев ще направи на сватбата си нещо невиждано! Вижте кой ще благослови младоженците! /Ако изобщо ви пука/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *