Съюзническите войски унищожиха прехвалени американски въоръжения, а украинците просто бягат и то много бързо!

Свят

Армията на ЛНР показа интересни трофеи, получени по време на вчерашните боеве за освобождение на Републиката.

Въоръжените сили успяха да заловят няколко от прехвалените американски реактивни системи HIMARS, прехвърлени от САЩ на Украйна. Това съобщават руски медии, позовавайки се на свои източници. Няма потвърждение на информацията от украинска страна.

Киев не уточнява и как руските военни са успели да се сдобият с РСЗО – дали са били заловени при освобождаването на територията на Донбас или са били продадени от украинските военни. Според военни кореспонденти в момента системите вече са в Русия и военните специалисти могат да получат достъп до технологиите и да открият уязвимости на системите за радиоелектронна борба и противовъздушна отбрана.

Унищожени са още теглената американска гаубица M777, както и различни други ракетни системи на НАТО.

Както съобщават руски медии, гаубицата M777, доставена от САЩ в Украйна, и бронираният влекач Oshkosh M1083A1P2 MTV били ударени от точен удар на съюзническите сили по позиции в Лисичанск.

Тоест това, което руската армия не е унищожила по време на пристигането му в Украйна, го унищожава вече на фронта, като ползва данни от руските разузнавателни космически спътници. Така нищо не може да се укрие от очите на съюзническите войски.

Междувременно, бойците на Луганската народна република изтласкаха украинските сили от Нова Каменка и Стряповка, съобщиха от Народното опълчение на ЛНР. По този начин прословутата силно укрепена и непревземаема украинска отбрана се топи пред очите на Киев и Запада.

Украинските бойци претърпяха значителни загуби в жива сила и техника, допълват от ведомството.

„Подразделения на Народното опълчение на ЛНР съвместно със съюзническите сили продължават да освобождават територията на Донбас“, уточнява пресслужбата на Народното опълчение на ЛНР.

В навечерието, съюзническите сили навлизат в покрайнините на Соледар. Бойците се движат през града и прочистват селището от украинските защитници. Според министъра на МВР на ЛНР украинските военни „просто бягат, и то много бързо“.

По-рано ръководителят на временната гражданска администрация на Харковска област заяви, че тези градове няма да се върнат под контрола на Украйна и разчитат на всестранна помощ от руска страна.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *