Тагарев се заинати: Няма да подавам оставка

България отблизо
Няма да подам оставка, каза пред журналисти министърът на отбраната Тодор Тагарев. Той е на изслушване в парламентарната комисия по отбрана във връзка с военната помощ за Украйна и процеса за придобиване на трикоординатни радари.

„Премиерът Николай Денков ще подаде оставка на 6 март. Защо да подавам дни по-рано, няма никакъв смисъл“, заяви министърът, предаде БТА.

„Престижно е в евроатлантическата общност да се помага на Украйна и тук, може би, има някаква борба кой има принос за този престиж“, отговори Тагарев на въпрос защо получава критики. „Няма нужда да се борим кой повече помага и кой по-малко, трябва да работим заeдно“, добави той.

 

„България е една от страните, които предоставят пропорционално най-много помощ за Украйна“, заяви Тагарев.

 

„И до момента сме предоставили значителни обеми помощ. Предоставили сме над 7000 тона материални средства, основно боеприпаси. Предоставили сме десетки хиляди едрокалибрени боеприпаси, милиони патрони и много други неща на Украйна. И ще продължим да правим това според нашите възможности“, обясни министърът. „Помагайки на Украйна, помагаме на себе си. Ако Украйна се защити, ще имаме по-добра сигурност в Европа“, заяви той.

 

„Трябва да има смяна, това е неработещ министър, за мен той не си е свършил работата“, каза днес Бойко Борисов за министъра на отбраната.

 

„Нулева работа за Украйна, всичко досега, което беше свършено, беше свършено от парламента, Тагарев свърши една голяма нула“, каза и съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

 

„Тодор Тагарев трябва да си ходи по най-бързия начин от българската политика“, смята и Борислав Гуцанов от „БСП за България“.

 

Според „Възраждане“ Тагарев трябва да бъде „обвиняем и съден за шпионаж в полза на чужда държава“.

 

„Всички евроатлантически партньори много харесват Тодор Тагарев“, отговори Кирил Петков и добави, че не разбира желанието за неговата оставка.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *