Тайните ГЪРМЯТ: Ето КАКВО е правил Цветанов зад гърба на Борисов!

България отблизо

Като председател на комисията по вътрешен ред и сигурност в парламента, любителят на апартаменти Цветан Цветанов е изпратил писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова с искане тя да извърши проверка на фирма „Артекс“, заради небостъргача „Златен век“.

И о, чудо, само четири дни след това си купил от същата фирма, не апартамент  а цяло малко футболно игрище от 315 квадрата. Да не говорим за частния ВИП асансьор до него. Сигурно е мислил за шефа си Борисов, който пък е любител на мачлетата. И за да си играят необезпокоявано от никого.

Цветан Цветанов е знаел за сериозен казус свързан с “Артекс Инженеринг” и е инициирал проверка срещу тях. Четири дни по-късно той се сдобива с луксозен апартамент в сградата “Летера” на ул. „Латинка“ 8. който преди това е на собствениците на “Артекс” – Пламен Мирянов и Весела Мирянова. Така проверяващият и проверяваните експресно си прехвърлят едни имоти, а преписката, проверката и резултатите от нея потъват неизвестно къде.

На 08 юни 2018 г. като председател на парламентарната вътрешна комисия, Цветан Цветанов изпраща писмо до Йорданка Фандъкова, в което иска от нея да направи проверка на небостъргача, който “Артекс Инженеринг” строи на улица “Златен Рог”, след което да му докладва резултатите. На 12 юни той прави сделката с Мирянови.

Скандалът “Апартаментгейт” започна от разследване на Антикорупционния фонд и Свободна Европа, които разкриха как апартамент от над 200 кв. м. с частен “ВИП асансьор” е заменен от “Артекс” срещу два апартамента на Цветанов и доплащане 100 000 лв. или общо 387 438,8 лв. Това прави по 630 евро на кв. м. площ и е четирикратно по-малко от пазарните цени в този район.

Проучване на Биволъ показа, че в един и същи ден – 12.06.2018 този апартамент е прехвърлен от собствениците Мирянови на тяхната си фирма “Артекс Инженеринг 2000-5” за 560 000 лв. След това фирмата прави заменката с Цветанов. Заменените от Цветанов имоти веднага (в същия ден) са продадени бившия IT специалист на ГЕРБ Симеон Велков, който сега е трудоустроен в РВД. Той плаща за двата апаратамента на ул. Елемаг 470 000 лв.

Има няколко обяснения за тези странни имотни врътки с поне един ясен бенефициент – Цветан Цветанов. Едното от тях е езотерично. Според собственичката на Артекс Весела Мирянова Цветанов получил преференциална цена, защото много харесал архитектурата и най-вече оценил “енергийната защита” на сградата “Летера”, в която бил вграден псалм 91.

Има обаче и друго обяснение и то е, че след като Цветанов е натиснал Фандъкова да проверява Мирянови, те спешно са потърсили извънинституционално решение на техните проблеми и са го намерили в тази сделка.

Изнудване, фаворитизъм, или и двете, но в такава сделка няма как да няма скрита цена, обобщава Капитал в статия, която припомня за сложните взаимоотношения между “Артекс” и местната власт в София, която е на ГЕРБ.

По-рано вчера стана известно и друго обяснение за съмнителната сделка – ръководената от Цветан Цветанов парламентарна група на ГЕРБ прокарва в парламента закон в полза на „Ареткс“, за да може фирмата да построи скандалния 34-етажен небостъргач, въпреки че разрешителното му за строеж е изтекло.

По това време председател на парламента е Цецка Цачева, която се сдобила със жилище за 670 лв. на квадратен метър от фирма „Артекс“.

Ето наглите и огромни далавери и злоупотреби с власт на най-висши гербери, които иначе ни уверяват, че корупция в държавата няма и всичко е по мед и масло.

Вие ако искате им „вервайте“. Ние не им вярваме! И никога няма да им повярваме./epicenter.bg/

istinata.net

Tagged

1 thought on “Тайните ГЪРМЯТ: Ето КАКВО е правил Цветанов зад гърба на Борисов!

  1. Единственото в което вярвам е това, че унищожиха страната ни! Бог е всесилен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *