ТАСС обяви гръмовно: Русофилите в България подготвят свой партиен проект!

България отблизо

Национално движение „Русофили“ проведе общо събрание, на което беше приета нова стратегия за работата на движението и определени основните задачи, някои от които съвсем нови, предаде ТАСС.

Николай Малинов беше преизбран за председател на организацията, а в Националния й съвет влязоха 165 души, включително депутати от различни партии, видни дейци на Българската православна църква и различни обществени организации.

„Нашата организация се ръководи от принципа на надпартийността и се опира на сътрудничеството в областта на културата. Културното русофилство не може да бъде нито ляво, нито дясно, нито либерално, затова не е случайно, че различни социологически проучвания показват, че над 80% от българите се определят като русофили“, заяви пред ТАСС Малинов.

Той посочи, че през последните години са променили акцентите в своята работа. „Започнахме да издаваме книги, да провеждаме повече конкурси и фестивали, в които участват десетки хиляди. А сега, заяви Малинов, ще имаме и друга, голяма новост.

Той припомни, че само на форума на русофилите, който се провежда на язовир „Копринка“ край Казанлък, всяка година, се събират традиционно между 15 и 20 хиляди души.

Работим за запазване паметниците на героите от Руско-турската война /1877-1878 г./ и Втората световна война. Помагаме за развитието на програмата за изучаване на руски език. Подкрепяме диалога между представителите на България и Русия, акцентирайки върху сътрудничеството в културната сфера, стремейки се да осигурим баланс между обществено-политическата и културно-просветна работа, без да влизаме в зоната на партийно-политическата дейност“, обясни Малинов.

Новото, което се е случило на общата среща преди два дни е, че „Русофили“ са решили да допълнят движението си с политически проект.

„Като експерт постоянно говоря за събитията в Москва, говоря отдавна как трябва да се развиват отношенията между България и Русия… вероятно това дразни силно някой“, каза той.

Малинов уточни, че партийно-политическият проект ще бъде реализиран до края на тази година, а новата организация ще се постарае да участва в предстоящите парламентарни избори, които са насрочени за март, предават БГНЕС  и Епицентър.

В коментар на ИСТИНАТА само ще възкликнем:  Това се казва чудесна новина!  Браво на русофилите! Отдавна чакахме това да се случи. Стига толкова западни партии и проекти, които ни доведоха до дъното на мизерията.

Време е да се върнем към своите корени и към животворната дружба с нашата славянска посестрима Русия. Защото след 30 години в западните съюзи разбрахме, че България не само няма да просперира, но и ще изчезне. А Русия може и иска да ни помогне. Отново. За кой ли път.

От нас се иска само да поемем протегнатата братска ръка.

Редактор Иво Македонски, istinata.net 

Tagged

1 thought on “ТАСС обяви гръмовно: Русофилите в България подготвят свой партиен проект!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *