Татяна Дончева изгуби и последния си коз! Партията рухва! Вижте какво се случва!

България отблизо

Шефката на „Движение 21“ Таня Дончева загуби и последния си коз за кметската битка в София.

Бившата депутатка от БСП няма да може да разчита на верния си съратник Стоян Александров – с псевдоним „Малката секира“, на когото му остават само няколко дни в Столичния общински съвет.

Неговият мандат свършва, а с това и надеждите на Дончева, че ще има свои хора в Столична община, пише Блиц.

Преди повече от година Александров стана клиент на прокуратурата, след като бе обвинен в лихварска дейност, която по смисъла на българското законодателство е незаконна.

Според прокуратурата в периода от 19 ноември 2002 г. до 12 февруари 2015 г. Александров е предоставил срещу лихва 61 кредита в левове, евро и щатски долари на различни граждани и фирми. Общият размер на раздадените суми е 541 000 лв., 1 693 160 щатски долара и 3 738 600 евро.

Малката секира остана на свобода срещу парична гаранция от 100 000 лева. Но, ако бъде признат за виновен, той може да прекара до 10 години в затвора, а имуществото му да бъде конфискувано.

Тежките обвинения, обаче не му попречиха да продължи да е част от Столичния общински съвет, оправдавайки напълно прякора си от университета.

Във всяка една уважаваща себе си европейска държава за подобни обстоятелства следва само един изход – НЕЗАБАВНА ОСТАВКА.  Това обаче явно е в разрез с разбиранията на Дончева, която иначе обикаля шоупрограмите на bTV, за да морализаторства и да говори  по всякакви теми.

От любезния ефир на bTV, обаче, Дончева не каза нищо за тревожната ситуация със Стоян Александров, който бе издигнат в общината през нейното движение.

Освен на Александров, Дончева няма да може да разчита и на експерта Симеон Славчев, който по своя воля напусна политическия й проект./blitz.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *