Татяна Дончева: Октоподът ГЕРБ смуче България по схема! Порочно, нагло, жестоко! Българи, осъзнайте се!

България отблизо

10-годишното членство на България в ЕС съвпадна в голяма степен с управлението на ГЕРБ, което даде изкривено отражение. Българинът си представяше, че членството в ЕС ще му даде допълнителни гаранции за върховенство на закона, справедливост в държавата и възмездие за крадците, каза в свое интервю Татяна Дончева.

В същото време управлението на ГЕРБ в състава на ЕНП доведе до утвърждаване на схемаджийството като „система за разпределяне на европейски пари”. И вместо европарите да стигнат до тези, които имат нужда – дребния и средния бизнес, и да бъдат един допълнителен лост за подкрепа на българския бизнес, стана така, че достъп до тях имат много малка част и те се раздават партийно по схеми.

На практика нищо от очакванията от членството ни в ЕС не се е сбъднало и по отношение на бизнеса, и по отношение на по-големите възможности за дребните и средните компании, общините, нито по отношение на правосъдието, върховенството на закона, правовата държава. Управлението на ГЕРБ разврати общините, държавата и държавната администрация.

„Европа ни вижда“. Това е слоганът на ГЕРБ, който съдържа в себе си и истина и ирония!

Вижда ни къщите за тъщи. Вижда ни схемите, по които си строим пътищата. Вижда ни и терасите и апартаментите, на ключовите политици. Вижда и до какво обогатяване могат да доведат европарите, които са дадени със съвсем друго предназначение. Това, че ЕНП има изгода да мълчи и Бойко Борисов да й носи достатъчно евродепутати, за да превземе пак ЕК и да продължи със схемите е съвсем друг въпрос. Но Европа и лява, и дясна, и центристка, и либерална, и социална ни вижда.

Властите в България са абсолютно убедени, че могат да продължат да крадат както до сега, тъй като затова е създадена една стройна организация, овъзмездена за всеки участник в схемата както подобава. 

Както казва самият премиер „всичко това е пунта Мара”. Създаден е специализиран съд и Комисия за борба с корупцията, наречена КОНПИ. Там са селекционирани изключително хора, които могат много лесно да бъдат „мотивирани” да изпълняват заповеди, било защото имат неправомерни къщи, необясними апартаменти, необясними доходи. Имат необясними отношения, връзки с ключови бизнесмени. Същевременно през Специализирания съд и КОНПИ се въвеждат практики, пред които и тоталитарната държава ще онемее. В днешната ни родина тези инструменти се използват за изземване на бизнеса на конкуренцията по команда от изпълнителната власт. Това няма общо не само с европейски практики, то няма нищо общо със здравия човешки разум, който изисква час по-скоро закриване на тези институции и вкарване в режим на наказателно производство на участващите в тях лица.

Последните апартаментгейтове и къщи за гости поставиха един логичен въпрос – има ли въобще в тези институции някой назначен, който да бъде независим, защото го държат с компромат? Аз не мога да съзра такъв. Там дори на техническите постове са назначени съпруги и съжителки на прокурори, за които има ясно обществено мнение или мнение в професионалната гилдия. Както е известно в професионалната гилдия е известно и се знае кой не взима, кой взима и колко взима. След като техните роднини са назначени на ключовите места, след като човек може да види селекцията на прокурорите, аз си мисля, че няма как човек като Кьовеши да им хареса. Те са по схемата. Те всички са едно цяло както беше казал на времето Николай Кокинов в едно култово интервю. Ясно е срещу какво ставаш ръководител на съответната институция и какво дължиш. Това, което дължиш е безусловно подчинение на изпълнителната власт и управляващата партия. И това подчинение се изразява в пълно пазене на лицата, свързани с управляващата партия и съответно скачане като куче пазач на тези, които са противници на управляващата партия.

Много е важно е да се разбере, че това не са европейски избори, за да отидат едни хора на хубави заплати в Европа, много е важно. Трябва да се даде категоричен знак, че ерата ГЕРБ е приключена. Приключена за българския народ, а не за тези, които са си татуирали Бойко Борисов на ръката, такива винаги ще има.

Източник: Фрогнюз

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *