Татяна Дончева скочи в другарска защита на Нено Димов. Виновните са други! Но той мълчи, защото…

България отблизо
“Специализираната прокуратура ще напише ново право. В състоялия се брифинг по въпроса за водната криза в Перник използва понятия, които са абсурдни.”, коментира в предаването “ЕвроДикоф” адвокат Татяна Дончева.

Дончева разясни, че обвинението срещу министър Нено Димов е абсурдно, тъй като няма как да се говори за умишлена или непредпазлива безстопанственост. При безстопанствеността, уточни юристката, трябва да има нанесена щета за държавата, а по думите й, щом министърът е разрешил ползването на по-голямо количество вода за промишлени нужди, двете предприятия са си я заплатили. В тази връзка можело да се говори за грешка на Димов, но не и за престъпление.

“Не може държавата да се управлява от неуки, невежи и дилетанти.”, коментира още Дончева и допълни, че можещите и знаещи хора у нас са изпратени в ъгъла за сметка на партийни активисти на ГЕРБ.

На много места на възлови постове са назначени „калинки“ от всякакъв тип. Без дипломи, без опит, само защото са наши хора, или хора на наши хора.

Можещите не могат да се доберат до управленски постове, защото не са партийно удобни.

Когато нещата в държавата станат неуправляеми, а проблемите нерешими, част от „калинките“ се жертват. С оставки, с наказания, а после тайно ги обезвъзмездяват.

В случая с Перник гръмна министър, защото напрежението стигна до точката на кипене.

Арестът обаче беше прекалено показен и съшит с бели конци.

И извън всичко, този арест няма да донесе вода на перничани.

Единствено ще докара кухи дивиденти на правителството преди вота на недоверие. И ще се опита да докаже, че работи стабилно и праща виновните в ареста.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *