Това е кошмарът, който постави САЩ на колене!

Свят

Китайските медии ненапразно нарекоха мощната руска ракета „Сармат“ кошмар за САЩ и НАТО. С нея ведомството на Шойгу направи безполезни дългогодишните планове на САЩ за мигновен ядрен удар, който да унищожи Русия.

В своя редакционна статия, уважаваното китайско издание Sina пише, че въвеждането на руската междуконтинентална балистична ракета „Сармат“ на бойно дежурство през 2020 г. ще се превърне в непреодолим проблем за САЩ. Изданието посочва, че ракетата може да обиколи два пъти земното кълбо, като носи 16 ядрени бойни глави Което е достатъчно, за да „унищожи всички обекти на територия с размерите на щата Тексас или Франция“. Медията нарича това могъщо руско оръжие „кошмар“ за Пентагона.

Фактите са красноречиви, отбелязва руският експерт Алексей Леонков. По своите тактически и технически характеристики „Сармат“ значително превъзхожда предишната ракета „Воевода“. Руското министерство на отбраната не скрива факта, че новата ракета е създаден като алтернативен отговор на многобройните системи за противоракетна отбрана, които САЩ започнаха да създават през 2002 г. – след като се оттеглиха от договора за ПРО.

С военната си политика, САЩ се опитаха да реализират своята стратегия за „глобален мигновен ядрен удар“, който би лишил всяка нападната държава, от възможността да навреди на Съединените щати. Всъщност Пентагонът можеше да нанесе удар по всяка страна и да я лиши от нейните стратегически ядрени сили.Сармат“ стана асиметричен руски отговор на стремежа на САЩ да доминират и заплашват мира. По този начин Москва изравни баланса на стратегическите сили, който Вашингтон се опитваше да унищожи от 2002 г. 

Китайските журналисти са стигнали до извода, че най-новата руска стратегическа ракета „Сармат“ носи заплаха, която ще принуди Запада да възпре мераците си за световно господство.

Американските военни експерти заявяват, че „Русия очевидно и напълно изпреварва САЩ и НАТО в областта на хиперзвуковото оръжие“. Щатските експерти напоследък отбелязват този факт неведнъж, настоявайки Пентагона да засили разработките в тази посока.

В концепцията на комплекса „Сармат“ разработчиците не се фокусират върху максималното тегло на ядрените бойни глави. Те се фокусират върху задачата, до територията на противника да бъдат доставени макар и по-малко бойни глави, но по такива траектории и методи, които значително усложняват тяхното унищожаване, дори чрез обещаващи противоракетни комплекси.

Кошмарът за САЩ се състои в това, че първо, те не могат да прихванат и унищожат ракетите „Сармат“, защото се движат с хиперзвукова скорост. И второ, когато ракетите доближат целта, те изстрелват ядрени бойни глави, които започват да се движат по зигзагообразна и затова непредсказуема треактория с хиперзвукова скорост. Тоест, и ядрените бойни глави не могат да бъдат прихванати. Истината е, че САЩ просто нямат противоракетна отбрана, която може да спре това руско оръжие. Да не говорим, че времето за излитане на ракетата от силоза, в който се намира, е много малко. И затова САЩ не могат да унищожат ракетата в момента на излитането й.

Това наистина е кошмар. В един момент американците се оказаха напълно беззащитни. И безпомощни. А техните дългогодишни военни стратегии бяха зачеркнати от Москва с един невероятен и ефектен ход. И това беше разгромяващият отговор на Владимир Путин, с който той показа на американците, че Русия не може да бъде победена. Защото тя не залага на надпреварата във въоръжаването а постоянно създава оръжия, които нямат аналог в света.

Така ракетата „Сармат“ и хиперзвуковият ракетен комплекс „Авангард“ направиха безсмислена цялата американска доктрина за „мигновен глобален удар“.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *