Тома Биков побесня в ефир: ПП преядоха с власт, а обвиняват нас

България отблизо

„Не виждам много наши хора. Казали сме много ясно, че бихме влезли в управлението с политически лица тогава, когато българските избиратели ни дадат такава възможност.

Тук се изпълнява нова конституционална наредба. В този състав балансиране между хора, които имат различни идеи“ – така Тома Биков от ГЕРБ коментира предложения състав на служебен кабинет, който днес номинираният за служебен премиер Димитър Главчев даде на президента Румен Радев.

 

„Там има различни хора и част от тях не познавам и нямам мнение. Коментар за тях трябва да направим в края на това правителство, тъй като няма как предварително да има направим оценка.

Главчев е свързан като политическа биография с нас. Смятам, че той ще се води по Конституцията и спазването на законите – това е най-важното за едно служебно правителство.

Виждам и набор от хора, които са били изцяло в администрацията и когато говорим за експертно правителство… аз разбирам човек, който е бил с административни познания“, каза Биков.

Сагата с МВР шефът Калин Стоянов и главния секретар Живко Коцев

Първият въпрос е за нашата т. нар. „защита“ на министъра на вътрешните работи. Той беше предложение на Кирил Петков. Цяло лято обясняваха, че ГЕРБ има само един министър… така се анонсира, а другият вариант е да кажем, че са лъгали, а това не е така!

След записите на ПП, които чухме, сме доста внимателни по отношение на ПП-ДБ и думите на Асен Василев, че „изборите трябва да се проведат с наше МВР“.

Видяхме, че Калин Стоянов не е изпълнявал това, което Петков е искал.

Третият въпрос е за главният секретар. Това е там, по която ще съм доста пестелив, но отстрани виждам, че ситуацията е свързана очевидно с разследването в „Митниците“.

 

Второто, което видях в пресконференцията е, че главният секретар призна, че е разследван. За какво – не каза, но е разследван. А ако в тази ситуация седи на поста си, то това е доста странно.

Против съм да се издават присъди по телевизията – понеже ние сме били жертви на ТВ присъди и се стигна дори до арести“, допълни Биков в „Панорама“ по БНТ.

Той дори видя опит за разпъване на политически чадър върху Коцев от страна на ПП-ДБ.

„Не лъжете поне собствените си избиратели! Бъдете малко по-обрани“ – обърна се Биков към Йордан Терзийски от ПП-ДБ, който също бе в студиото.

 

Йордан Терзийски

На мен ми омръзна да се занимавам три години с глупости и да ходя на акъла на хора, които нямат връзка с действителността… Не визирам колегата тук!

ПП-ДБ преядоха с власт! Това е мотика, която настъпваш и те удря по главата“, отсече Биков.

Тома Биков и Йордан Терзийски

Няма да позволим ненармолността да управлява страната. Трябва да се върнем към действителността“, завърши депутатът от ГЕРБ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *