Тома Биков скочи срещу президента Радев и каза кога ще се реши кризата! Няма да повярвате!

България отблизо

Ключът за решаването на кризата ще бъдат президентските избори, не парламентарните.

Tова коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред Дарик радио.

По думите му, политическа криза има, когато не могат да функционират институциите, а общественото напрежение е резултат от политическата криза.

Според него обаче, протестът не идва в момент на политическа криза, а се опитва да предизвика политическа криза, което било крайно неприемливо. той призова ръководителите на протеста да играят по правилата на демокрацията, защото иначе нямало смисъл да говорят за върховенство на закона.

По думите му, в момента сме били в предизборна кампания, а протестите били част от тази предизборна кампания, основно на десни партии като „Демократична България“.

Нашият проект за нова Конституция е част от процедура за свикване на ВНС“,  отбеляза Биков, но добави, че със сигурност ГЕРБ няма да успее сама да напише Конституцията, сама да я приеме. Тук въпросът е кои партии искат да има ВНС, кои не искат“, посочи той.

Тома Биков коментира, че според него, няма нужда от нова Конституция, а от промени в старата.   „Президентът Радев имал конституционни промени, но не ги предлагал сега. Кога ще ги предложи, когато дойдат БСП на власт ли, попита депутатът от ГЕРБ и коментира, че президентът е разрушил възможността си да бъде медиатор между основните политически и обществени сили, каза той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *