Томислав Дончев: Горанов ще каже дали СМС-ите с Божков са истински!

България отблизо

Вицепремиерът Томислав Дончев очаква финансовият министър да каже дали са истински публикуваните от бизнесмена Васил Божков SMS-и от негова комуникация с лице, наречено „Влади Горанов“, за които Божков твърди, че доказват комуникацията му с министъра по отношение на своя хазартен бизнес.

Според Дончев, изнесените извадки от диалози потвърждават казаното по-рано от финансовия министър Владислав Горанов, че двамата са се виждали:
„Убеден съм, че колегата Горанов съвсем скоро би коментирал и автентичността на кореспонденцията. Карате ме да влизам в ролята на анализатор, която ми е неприсъща. Изнесените скриншотове потвърждават това, което колегата Горанов беше потвърдил седмица преди това, че той се е виждал с господин Божков и вероятно с цел да се видят са си кореспондирали да си организират среща. Това потвърждава“, заяви на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът Томислав Дончев.

Тази сутрин обвиняемият бизнесмен Васил Божков публикува в социалните мрежи скрийншоти от чатове с потребител на име Vladi Goranov, в които се обсъждат въпроси, свързани с хазарта и регулирането му.

„Преди дни казах, че за хазартния ми бизнес съм контактувал с Влади Горанов, а не с ДКХ (Държавната комисия по хазарта – бел. ред.). Ето как се случваше“, написа Васил Божков към приложените скрийншотове от чата на приложението Messages, които датират от края на миналата година и началото на тази.

От Министерството на финансите определиха като „внушения“ от страна на Васил Божков публикуваната от него есемес комуникация и заявиха, че министър Владислав Горанов няма да дава изявления по твърдения и публични изяви на Васил Божков – лице със задължения от 700 млн. лв. към държавната хазна, заявиха в официална позиция от Министерството на финансите.

„Във връзка със засиления медиен интерес, породен от разпространените днес внушения от страна на г-н Васил Божков, Министерството на финансите припомня, че министър Горанов на брифинг в Народното събрание миналия петък, 8 май, коментира и изрази своята позиция относно твърденията на г-н Божков“, пише в съобщението на МФ.

На 8 май Горанов призна, че се е виждал с бизнесмена, след като в ефира на bTV Божков обяви, че връзката му в Комисията по хазарт е именно ресорният министър. Горанов репликира, че става въпрос за поредния богат българин, който се укрива от правосъдието и използва медиите за своите защитни тези. Тогава сравни казуса на Васил Божков с този на Цветан Василев, без да споменава името на банкера./Източник epicenter.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *