Томислав Дончев към БСП: Защо са ви избори, като после няма да ви има? Корупцията е заболяване на цялото българско общество. Не е на ГЕРБ!

България отблизо

„Тропането по банката обикновено издава вербална недостатъчност“, обърна се вицепремиерът Томислав Дончев към депутатите от БСП по време на разисквания в парламента.

„Има ли корупция в България? Има! От кога има корупция в България? Тя е хронично заболяване на българското общество. Българското общество, българската държава трябва да приключи с това заболяване, но тя не се гони с думи. Какво не ни достига? Къде е това мнозинство, което ще има воля и сила да използва законите по най-добрия начин? Не говоря за ляво, дясно и център, питам има ли такова мнозинство? Какво биха променили едни избори, при който 20% от вас няма да бъдат тук“, попита гневно той.

„Българското правителство ще стои докато има нужда, докато не е скъсана връзката с хората. Ако тази връзка е скъсана няма да има нужда да ми викате „Оставка“.

 

Но както е казал великият Аристотел, не Гьоте: По важно от това да спечелиш войната е да организираш мира“, завърши Дончев изпратен с ръкопляскания от част от депутатите.

Ние обаче няма да ръкопляскаме.

Просто ще попитаме Дончев сигурен ли е, че народът е болен от корупция?

И ако това безумно твърдение е вярно, защо управляващите не дадат личен пример и не спрат да крадат?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *