Томислав Дончев призна нещо страшно за ГЕРБ! Вижте какво каза!

България отблизо

В България има симпатии към Русия и те се засилват  и евроскептицизъм, който също се засилва, призна неочаквано вицепремиерът Томислав Дончев.

 

И веднага побърза да се оправдае Това не е чуждо и на други страни от ЕС, там също има известна носталгия по миналото, има и засилващ се скептицизъм към реформите, трудно се приема новото и прогресивното.

 

Кое е новото и прогресивното, вицето не изясни.

 

Вероятно да приемаме всяка заповед „отгоре“ безмълвно,  без да разсъждаваме, без да умуваме, без да си задаваме въпроса добре ли, зле ли е, а просто да се държим като послушно стадо.

 

Българският народ е привидно кротък. Той няма да излезе по площадите, няма да крещи за справедливост, няма да вдига революции, няма да събаря режими, няма да прави преврати, това е ясно.

Но той има едно друго качество – непримиримост към неправдите. И наказва политиците по свой начин. Като на гласува, или се гаври с тях в социалните мрежи.

 

Това обаче успокоява управляващите и те охотно му позволяват да си изразходи негативната енергия някъде другаде, във форумите например, вместо да я излее на площада.

Затова  Томислав Дончев открито говори за евроскептицизма. И го оправдава, защото и други страни били леееееееко скептични. Без да обясни, че това „леко“ значи, че нито искат да приемат еврото като валута, нито някой смее да им я наложи, нито пък квотите от бежанци.

 

За русофилството пък няма как са отрече. Нали затова бързат да ни асимилират, за да ни изкоренят от главите и патриотизъм и любов към Русия, и всичко останало.

 

И така България няма проблеми. Леко е евроскиптична, много обича Русия, но всичко е наред.

Най-важното било , че в момента няма предпоставка за предсрочни избори.

 

Според Дончев всичко в държавата си върви по мед и масло.

 

Като медът и маслото не са на трапезата на народа, или по-точно само палмовото е там.

Но това са подробности.

ГЕРБ ни управлява добре и ще ни управлява до дупка.

Амин!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *