Томислав Дончев разкри кой ще е кандидатът на ГЕРБ за министър-председател и се оплака, че служебният кабинет не върши работа, а се занимава с популизъм!

България отблизо

Възможно е отново Даниел Митов да бъде предложението ни за министър председател, но е възможно и той да е новият лидер на най-голямата политическа сила ГЕРБ. Това заяви в ефира на Нова телевизия Томислав Дончев от ГЕРБ.

За всяка министерска позиция, дори и за министър-предстедател, имаме повече от един възможен кандидат. Това означава голям човешки ресурс, допълни зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.
Според него ГЕРБ не е в изолация, а анализите им показват, че има атомизация на политическия живот, където никоя политическа сила не иска да работи с друга. Според Дончев това е сериозен проблем.
„В момента никой не иска да работи с никого. Санкциите „Магнитски“ не са ни съсипали. На първи прочит те отразяват дневния ред на обществото и очевидно не е станало дневен ред на институциите.“, каза той.

„Объркан е модусът на правене на политика. Целта за участие в изборите е целите, програмата ти да бъдат реализирани. В момента наблюдаваме друг жанр, където политическите представители се състезават кой най-много ще се накара на другите. В годините назад многократно са ни зачертавали и зачерквали“, припомни той.

„Нито Божков, нито Пеевски са се появили по време на нашето управление. Звездата им е изгряла много по-рано.“, категоричен е политикът.

„Не мисля, че ГЕРБ сме подценили, който и да било сигнал. В България са приложени всички възможни антикорупционни мерки, но не е толкова лесно тя да бъде изкоренена.

Това, че има усещане за корупция по всяка вероятност значи, че има корупция.“, каза Дончев.

„Ако ставаше дума за Борисов в обвиненията за политикът, който е бил подкупван от Божков, то името му щеше да излезе.“, смята той.

„В съзнанието на хората ние все още носим пълна отговорност за, това което се случва. Мен ме спират хора на улицата и ме молят да им реша проблем, а аз трябва да обяснявам, че съм безработен.“, разкри политикът от ГЕРБ.

„Сюжети с подслушване има от около 10 години. Трябват доказателства. „, заяви Дончев.

„В тази игра най-важно е да не загубиш себе си. От толкова популизъм все някой трябва да е носител на здравия разум. Много сме работили заради това и много грешки сме допускали“, каза той.

Аз нямам проблем да коментирам служебния кабинет, а вие имате ли смелост да ме питате и да не дойде някой министър да ви се накара после. Иска ми се освен да се оплакват от всичко и някаква работа да свършат. Това е силно политизиран кабинет“, завърши политикът от ГЕРБ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *