Томислав Дончев с извънредни новини дали премиерът е под карантина, заради коронавируса!

България отблизо

Това заболяване има манталитет като грип. Ако има болен, това не означава летален изход. Да не се създава масова психоза. Взети са всички мерки, които могат да бъдат взети.

Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по повод мерките, взети срещу заразата от коронавирус в ефира на Нова телевизия. Той коментира и слуховете дали премиерът е под карантина, заради срещите си със словашкия премиер, който е под наблюдение в болница със съмнения за коронавирус.

„Хората не се пускат в болничен от телевизията. Болничен се изписва от личния лекар. Министърът на здравеопазването също не може да пусне 1/3 от българите. Посланието на министърът е следното: Не може всеки, който е бил на почивка в чужбина, не може да му се изпише болничен.“, уточни Дончев.

„Всички трябва да бъдат гъвкави в тази ситуация. Хората по цял свят пътуват, може да не проявят симптоми”, съветва Дончев. „Ако хора, които се върнат от Италия и се обадят на личния лекар, той може да им пусне болничен по преценка от възраст, състояние на имунната система и т.н.“, посочи вицепремиерът.

Не може всеки, който е кихнал, да е болен от коронавирус и със сигурност не се предава по телевизията, заяви още той по повод съмненията, че премиерът е можело да бъде под карантина заради съмнения за коронавирус на словашкия премиер, с който участва в обсъждането на бюджета на ЕС в Брюксел.

Словашкия премиер обаче още вчера обяви от болницата, в която е на изследвания, че проблеми няма, съобщава blitz.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *