Тошко Йорданов за ПП: Техните лидери трябва да бъдат арестувани за държавна измяна

България отблизо

„Търсене на компромис с хора, които искат да овладеят силово държавата и службите и да нарушават законите, заявявайки го в прав текст не е компромис, а морално укоримо“, заяви преди началото на извънредното заседание на НС Тошко Йорданов от ИТН.

Според него компромис е останалите политическите партии без ПП да седнат и да говорят за експертен кабинет

„Техните лидери трябва да бъдат арестувани за държавна измяна. Ние на разговори с хора, които са държавни изменници няма да стъпим. Ако Кирил Петков и Асен Василев  бъдат разкарани от ПП и си понесат законовите последствия. С някаква друга „Промяна“ може и да говорим, но с тази – не“, заключи Тошко Йорданов.

Междувременно от ПП обявиха

„Разговорите с ГЕРБ трябва да се възобновят и ние ще ги поканим още утре“, обяви номинираният за премиер от ПП-ДБ акад. Николай Денков.

ГЕРБ да решат какво ще правят, топката е при тях. Каним ги утре.

 

Компромиси и размразяване. Да седнем на масата, не пред медиите“, заяви той.

„Аз бих разбрала замразяване, ако има някакво разминаване по политики, но замразяване поради вътрешни записи, казани в дълги дискусии, казани в емоционални моменти, когато партията взема изключително тежки решения, не ми се струват като легитимен опит за замразяване. Не мисля, че имаше нещо притеснително, което колегите от ГЕРБ не са очаквали да чуят“, каза пък Лена Борисвалова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *