Тошко Йорданов с шокираща версия кой е изгонил руските дипломати!

България отблизо

„Има две писма на Лена Бориславова до Външно министерство с указания за изгонването на руските дипломати“, съобщи по Нова нюз лидерът на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, за да онагледи твърдението си, че решението е било еднолично взето от премиера в оставка.

Той вече е разговарял с външната министърка в оставка Теодора Генчовска по скандала и тя му е обяснила, че на Съвета по сигурността към премиера от Външно са предоставили докладите на службите, но решение на него не е било вземано.

Именно на този съвет Кирил Петков е издал устно разпореждане на шефа на ДАНС да прави списъци, потвърди Тошко Йорданов в коментар на получената информация от вчерашното изслушване на шефовете на служби и на премиера в пленарната зала.

По думите му службите са идентифицирали много по-малка група от служители на руското посолство за евентуално изгонване, а от тях пък още по-малка група са били дипломати.

„Службите потвърдиха, че има подобни основания за много по-малка група от 70“, каза още Тошко Йорданов. „А те махат учители, готвачи, чистачки… Голямата група са случайно попаднали, предполагам, че са ги събирали от плажа на Слънчака, защото на Киро му трябва бройка“, коментира лидерът на групата на ИТН.

Според него няма как президентът да е знаел какво възнамерява да направи премиерът в оставка.

„Имало е доклади на службите, но това, което направи Кирил – самоволно да изгонят за три дена, дълбоко се съмнявам, че го е знаел президентът. Г-н Радев със сигурност не е знаел какво смята да прави Кирил, службите са подали за много по-малка група хора“, категоричен е Тошко Йорданов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *