Трайчо Трайков: Хората гласуваха за нас, за партии, които обещаха да съборят паметника. Не виждам никаква драма! Не може комунистически символ да стърчи в София!а

България отблизо

„Хората са гласували за партии, които са обединени за демонтажа на Паметника на съветската армия. В Берлин не е имало референдум за бункера на Хитлер“, каза кметът на столичния район „Средец“ Трайчо Трайков в сутрешния блок на Нова тв.

Той цитира и един от скулпторите на монумента, според когото той не трябва да се извисява в центъра на София, защото е символ на окупаторите.

„Подкрепям областния управител Вяра Тодева. Дори срещу тези, които казват, че тя действа бавно и страхливо. Тези фигури трябва да бъдат съхранени. Всичко е законно“, категоричен е Трайков.

Според него паметникът се разглобява по същия начин, както е сглобен, а за парка след демонтажа му има много идеи.

Процедурата за това къде да бъде преместен Паметникът на Съветската армия са излишно дълги, смята Трайков.

„Не съм експерт, явно така трябва”, посочи той и допълни, че се правят геофизични анализи на площадките, където да се експонира монументът.

 

 

По думите му паметникът трябва да бъде изложен някъде близо до сегашното му местоположение, а не „в другия край на България”. „Аз, например, бих искал да заведа децата си да го видят”, призна районният кмет.

„Може би трябваше да обясним всичко в детайли, преди да започне рязането на монумента“, каза още Трайков за напрежението около паметника. Той прогнозира, че когато монументът вече го няма, БСП и ПП-ДБ може да сближат позициите си в Столичния общински съвет.

Tagged

1 thought on “Трайчо Трайков: Хората гласуваха за нас, за партии, които обещаха да съборят паметника. Не виждам никаква драма! Не може комунистически символ да стърчи в София!а

  1. Вие всички сте били и яли от облагите на комунизма Не се правете на по големи католици от папата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *