Три години реставрация на Шипка е нов опит за заличаване на националната памет

България отблизо

Три години реставрация на Шипка или просто начин да се заличи националната памет. На такова мнение е Тихомир Чергов, който написа гневен, но аргументиран коментар, цитиран от Lentata.com.

 

Ето как продължава той:

„Тия не могат един бюджет да направят и един Шенген да договорят нормално, но ще се опитат историята да пренапишат…

Карбовски пръв засегна темата (както винаги) с паметника на връх Шипка. Щели да го реставрират, реставрацията щяла да бъде ТРИ ГОДИНИ, през което време няма да се допускат никакви посетители в целия район около паметника.

За пръв път чувам три години да се прави реставрация на паметник. Може да звучи конспиративно, но всъщност е много логично: за да заличиш историческата симпатия към Русия, трябва да изтриеш всички спомени и монументи на Освобождението.

Паметникът на Съветската армия, освободила Европа от фашизма е просто едно лесно начало и възможност да се удовлетвори дивия седесарски 90-тарски нагон, но той не решава проблема с българската симпатия към Русия, защото колкото повече унищожаваш, толкова повече съпротива предизвикваш. Същото е като с турското робство. Опитаха се османлиите да ни изтрият напълно, но не можаха.

Сега, обаче, днешните опитват да направят нещо друго. Опитват да направят тази „реставрация“ перманентна, така че постепенно хората да се отучат изобщо от навика на 3-ти март да ходят на Шипка.

Интересно ми е как банда некадърни и неособено интелигентни хора, които управляват временно България и представляват не повече от 1/10 от населeнието ще успеят да заличат българската историческа памет.

Тия не могат един бюджет да направят и един Шенген да договорят нормално, но ще се опитат историята да пренапишат…“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *