Тръмп пак обърна палачинката! Вижте кой е на мушката сега!

Свят

Бъдещето не принадлежи на „глобалистите“, а на „патриотите“ и „суверенните държави“. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на третата си реч на ежегодния дебат в Общото събрание на ООН.

„Мъдрите лидери първо мислят за доброто на народа и страната си. Бъдещето не принадлежи на глобалистите. Бъдещето принадлежи на патриотите. Бъдещето принадлежи на суверенните и независими държави, които защитават гражданите си, уважават съседите си и приемат различията, които правят всяка страна специална и уникална“, вярва американският лидер.

„Свободният свят трябва да прегърне националните си основи. Не трябва да се опитва да ги премахне или да ги замени„, смята държавният глава на САЩ.

Истината ясно се вижда: ако искате свобода, гордейте се с вашата държава. Ако искате демокрация, дръжте на вашия суверенитет. И ако искате мир, обичайте държавата си, продължи Тръмп, цитиран от news.bg.

Тези приказки са много хубави. Но, както винаги, има едно непреодолимо и голямо „НО“. За каква свобода и какъв суверенитет могат да говорят народите на Европа и по-голямата част от света, когато САЩ имат ядрено оръжие и мощни въоръжени сили, чрез които налагат своята воля, на уж „суверенните“ държави?! Патриотизмът и суверенитета са хубави неща, но само ако са подплатени с гаранции. А единствените „гаранции“, които американците дават на народите са, че ще бъдат здраво оскубани и принудени да изпълняват всяка прищявка на Вашингтон.

Следователно, когато Доналд Тръмп говори за патриотизъм и суверенитет той сигурно има предвид суверенитета на САЩ и няколкото техни съюзници като Британия, Канада и Австралия. А за суверенитета на другите страни, включително и такива като Полша и Украйна, може да се говори само с големи предварителни уговорки. Там може да има някакво подобие на суверенитет, само ако те послушно изпълняват „указанията“ на Вашингтон.

С други думи, изявленията на Тръмп за някакъв суверенитет и свобода са просто израз на ожесточената вътрешна битка между два мощни американски клана. Този на глобалистите, зад които стоят големите транснационални корпорации и този на „патриотите“, начело с Тръмп, зад които стои националния капитал на САЩ. Така че нека никой от останалия свят да не приема буквално думите на американския президент. Те не целят да освободят народите. Точно обратното. Да не забравяме, че САЩ, по думите на самия Тръмп, никога нямало да бъдат социалистическа държава, понеже соцелита ограбвал хората. А капиталистическият елит какво прави? Ограбва и своите, и чуждите, за да се превърне в бреме за всички.

Затова трябва да помним, че САЩ ще продължат да ограбват народите и да им налагат своята воля, независимо от сладките приказки, с които прикриват своите действия. Или, както казва българския народ, не гледай човека какво говори, а го гледай какво върши. Тогава ще разбереш истинската му същност.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *