Тъкър Карлсън: Путин иска да излезе от войната в Украйна

Свят

Путин иска да излезе от войната в Украйна, той няма стане по-отворен за преговори, докато тя продължава. Това заяви американският журналист Тъкър Карлсън, чието интервю с руския президент разпали множество противоречия, откакто бе излъчено в края на миналата седмица и бе гледано от стотици милиони хора по света. 

„От една страна, руската икономика се оказа много по-устойчива, отколкото се очакваше, а от друга – Западът, включително Вашингтон, не отделя време да се запита кои са постижимите цели в тази ситуация“, отбеляза журналистът пред започналата днес в Дубай Световна правителствена среща, предаде БТА.

Според Карлсън, който многократно обвини администрацията в некомпетентност, правителствените служители във Вашингтон не разбират реалностите в региона и им липсва необходимата перспектива.

Той посочи, че от три години се е опитвал да направи интервю с руския държавен глава, но усилията му са били осуетявани от американските разузнавателни служби, които са шпионирали текстовите му съобщения и са ги предоставяли на „Ню Йорк таймс“, провокирайки по този начин руските власти да отменят интервюто.

По думите му американските политици са се самоубедили, че Путин планира да завземе Полша, но според него няма никакви доказателства за подобни намерения.

Журналистът защити поведението си по време на интервюто с думите, че е искал да получи възможно най-дългото интервю и да остави Путин да говори, за да могат американците да направят преценка какво се случва.

Интервюто, което Путин даде на Карлсън, е първото за западен журналист от началото на войната в Украйна, която този месец навлиза в третата си година.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *