Тъкър Карлсън разкри може ли Западът, начело със САЩ да победи съюза Русия – Китай!

Свят

Нашите лидери разбират, че натискат за тотална война с Путин, която е ненужна. Тя може да доведе до унищожение на Запада. Те знаят това, но въпреки това го правят.

 

Ако Русия някога обедини сили с Китай, глобалната хегемония на Америка и нейната сила ще приключат незабавно. Имаме предвид най-голямата по територия страна в света, с най-голям ресурс от газ в света, заедно с най-голямото население в света и най-голямата икономика в света. Така оста Русия-Китай ще бъде не просто по-мощна от Съединените щати, а много по-мощна. Тя би имала мащаба да контролира по-голямата част от световната икономика, търговските пътища, суровините. Тя може да демонстрира военна мощ, която, позьорството настрана, ние нямаме силата да спрем.

Ако Русия и Китай някога се обединят, това ще бъде един съвсем нов свят и Съединените щати ще бъдат силно омаловажени. Повечето американци са съгласни, че това ще бъде лошо. Сега, както Доналд Тръмп предвиди съвсем ясно, това се случва. Благодарение на безразсъдния и самоунищожителен отговор на Джо Байдън на инвазията в Украйна, където той отиде тази седмица, икономиката на Русия и Китай са сближени. Китайските разходи за руски стоки са нараснали с повече от 60 процента. Сега Китай внася повече въглища от Русия, отколкото през последните пет години. Китайските доставки за Русия пък, са нараснали с 30 процента. Компании като Форд и Тойота се изтеглиха от Русия, спомнете си, че те трябваше да го направят.

И така, какво следва? Идват китайските производители на автомобили. Някога китайските автомобили съставляваха десет процента от всички коли, продавани в Русия, сега Китай произвежда една трета от тях. Можете да видите накъде отива това. Същото се случва със смартфоните и редица други потребителски стоки. Не е изненадващо, че китайският юан замества долара в Москва. Китайската валута в момента съставлява една пета от всички сделки на московския стоков пазар. През миналата година е била по-малко от един процент. Така че, това са дълбоки и растящи икономически връзки и те са официални, а известно е, че икономическите връзки неизбежно водят до… военни връзки. Затова не бива да се учудваме, че китайците активно помагат на Русия във войната срещу НАТО, която ние водим. С други думи, страната с повече кораби от всеки друг флот в света, се обедини със страната, която има повече ядрени бойни глави от всяка друга страна в света, за да се бие срещу нас в проксито в Украйна. Това е плашещо.

Проблемът е, че всички замесени знаят, че това е страшно, и колко точно е страшно, но нищо не правят.

Автор: Тъкър Карлсън, foxnews.com

Източник Фокс нюз, Гласове

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *