Ужас! В щаба умуват за тотална карантина и пълна забрана за излизане от къщи! Но…

България отблизо

Плевен изпреварва София по нови случаи на заразени с коронавирус за 24 часа.

Това стана ясно от брифинга на Оперативния щаб в битката с COVID-19.

В регионалния град случаите на коронавирус са 17, а за София те са 16 за последното денонощие.  За първи път има област с повече болни от столицата за един ден. Сред новозаразените има и непълнолетно лице – момиче на 15г. от Кюстендил, което не е настанено за болнично лечение.

„Панацеята не е да се наложи абсолютна забрана за излизане от вкъщи. Снижава до много голяма степен заболеваемостта, но не я премахва“ – казаха от щаба и признаха, че са умували върху варианта за тотална карантина. Има фамилност в заболяването, допълниха те. Но все пак това е вариант, ако епидемията продължи да се разпространява.

Благодарение на мерките на Щаба в България има ниска заболеваемост и смъртност“, обясни началникът на ВМА.  „Отчетливо се качваме нагоре в заболяемостта. Процесите са динамични и спрямо тях ще се вземат навременните решения. Много е трудно да се каже какво ще се случи за Гергьовден“, добави ген. Мутафчийски.

Но отсега я ясно, че карантината ще продължи и ще се повтори ситуацията с Великден – КПП-та във всеки град.

Само не е ясно тотално ли ще ни затворят, или ще ни разрешат като сега да отидем поне до магазина и аптеката.

Tagged

1 thought on “Ужас! В щаба умуват за тотална карантина и пълна забрана за излизане от къщи! Но…

  1. Тези хора или са тотално изтрещели или нямат връзка с главния си мозък?А може би това е начин да се поставят българите на колене?Защото една тотална забрана за излизане ще затвори и без това оределите работещи сектори!Как ще се изхранваме?С какво ще си плащаме задължения?
    Борисов ще се превърне в българоубиец!?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *