Ужас: Цвета Караянчева призна, че не знае какво прави в парламента!

България отблизо

Не съм очаквала да имам толкова голяма администрация, когато станах шеф на парламента, каза Председателката на НС Цвета Караянчева.  Все още се запознавам с дейностите на различните  дирекции.

А те са много. И дирекциите и дейностите. Когато ми предложиха поста, си мислех, че само ще водя дебатите и ще присъствам  в пленарната зала и ще се грижа за това да не се нарушава правилника. И ще давам думата на различните  депутати, които искат да се изкажат. Нещата обаче се оказаха по-сложни и работата по-отговорна. Затова ми трябва време да опозная всичко и да го върша стриктно, призна наследничката на Цачева.

Браво, Караянчева!

Това се казва признание, това се казва и откровение какви хора ни управляват.

Ти сигурно даже и не знаеш, че си работодател и на Борисов, а не той на теб.

Конституцията вероятно ти е бяло петно, а на пиарите ти също. Иначе кой би те пуснал да изтърсиш нещо подобно в ефир?

Че сте неграмотни – неграмотни сте. Всички знаем. И за столицата на Виетнам – Пекин, също знаем. /Ей, ще вземеш да биеш Черната Златка по география, ако ви пратят на интелектуален дуел!/

Че не познавате законите – ясно.

Ама чак да си признаете, че не знаете какво правите на постовете си и какви задължения имате, ни идва малко в повече.

Та какво правиш тогава на председателския стол, когато още се запознаваш с комисиите и администрацията? Колко време ти трябва да се ориентираш какъв пост заемаш, какви са ти отговорностите и задълженията?

Тя и Цецка може да не ги е познавала, но поне си мълчеше. Ама сега става ясно, че не е много в час какво пък прави в правосъдното министерство.

И какво излиза? Според Караянчева цитираме : Николай Нанков не е виновен за това, че не е координирал добре отделните си администрации, защото са много. Затова не бива да му се иска оставката.

Тогава защо са ни тези политици, министри и всякакви управляващи, които не знаят нито какво управляват, нито за какво отговарят, нито как да координират, а голяма част от времето им минава в разни изявления по телевизията?

Ами станете политически коментатори, социолози, политолози, щатни събеседници и проповедници!

Жалко е.

Тъжно е!

Управниците ни един по един си признават, че не знаят какво се случва в държавата и чия е отговорността.

За какво ги е назначил Борисов?

За пионки, или за бушони?

Изказването на Караянчева за кой ли път показа, че държавата се управлява еднолично, а в МС стоят само фигуранти с готови оставки в джобовете, както твърдят до един. И да ги дадат, когато Борисов им ги поиска.

А ние си мислим, че живеем в нормална демократична държава.

Забравете!

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

Tagged

3 thoughts on “Ужас: Цвета Караянчева призна, че не знае какво прави в парламента!

  1. Е това беше върхът! И още искат уважение тези хора? Как може да си помислят че са нещо повече от простолюдието? Жалко! Много жалко, че всички са завършили гимназия а някои и висше образование по време на социалистичиския строй, когато обучението ни беше на пиадестал? Но какво са разбрали, си остава за тяхна сметка и удивление на останалите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *