Украинските бойци все по-често се предават на руската армия! Ето какви са причините!

Свят

В Донбас едно от подразделенията на Въоръжените сили на Украйна се предаде в района на село Зайцево. Това беше предшествано от обстрел на позициите му от Народната милиция на ДНР и кореспонденция в Telegram, пишат агенциите.

 

„Неподготвените и зле въоръжени мобилизирани сили на Украйна, изпратени от украинските генерали да умрат в Зайцево, избраха живота и се възползваха от предложението на НМ на ДНР доброволно да предадат оръжието си“, казаха от Народното опълчение на ДНР.

Те обясниха, че артилерията на 3-та бригада нанася удари по позициите на украинското подразделение. След това на войниците от въоръжените сили на Украйна бяха изпратени съобщения чрез месинджъра Telegram с предложение да сложат оръжие.

„В резултат на това цяло подразделение на въоръжените сили на Украйна сложи оръжие и се предаде, а позициите му преминаха под контрола на Народното опълчение на ДНР“, съобщиха от пресслужбата на Народното опълчение.

Според ръководителя на ДНР Денис Пушилин на територията на ДНР има повече от 3,5 хиляди украински военнопленници. Той отбеляза, че тези, които не са замесени в престъпления могат сами да планират бъдещето си, след като изтърпят минимално наказание.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *