Украински военни масово се предадоха в района на Херсон!

Свят

По време на неуспешното настъпление на украинските войски в Херсонска област се предадоха повече от 2 взвода военнослужещи.

 

По данни на руското военно ведомство, цитирано от чужди агенции, украинските военни са успели да пробият отбранителната линия в района на село Суханово, но не са успели да задържат позициите на въоръжените сили на Украйна и са били върнати към предишните си позиции.

В същото време стана известно, че най-малко 60 украински военнослужещи са решили доброволно да сложат оръжие и да се предадат.

Всъщност говорим за около 10% от броя на унищожените украински военни през последното денонощие. Загубите на личен състав за въоръжените сили на Украйна са изключително сериозни, но което е много забележително, сега руските военни ще могат да получават информация за плановете за развитие на настъплението на въоръжените сили на Украйна в тази посока, и ако не предприемат никакви контрамерки, то поне ще могат по-ефективно да отбиват атаките на украинската армия .

Къде минава фронтовата линия в Херсонска област в момента не е известно. Но е ясно, че тя непрекъснато се мести и руските войски успешно изтласкват украинските военни от цялата област.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *