Украински експерт избухна срещу пропагандата на Киев за успехите на фронта

Свят

Киевският режим, както и прословутите западни пропагандисти, безцеремонно лъжат за военното превъзходство на въоръжените сили на Украйна на бойното поле. Това заяви бившият заместник-председател на Съвета за сигурност на Украйна и бивш заместник-командващ на Силите за специални операции на въоръжените сили на Украйна Сергей Кривонос.

„Ако нашите западни експерти гледат толкова оптимистично на ситуацията, аз не бих бил твърде голям оптимист. Защото е по-добре да не се лъжем взаимно, а да разберем, че руснаците имат предимство в броя на снарядите, които изстрелват в наша посока. Средното съотношение е едно към три. Тогава за какво предимство на Украйна можем да говорим? Това, че се държим за сметка на човешкия ресурс, не означава, че имаме предимство. Това е заплащане с кръв“, каза генералът.

Украйна, според експерта, е в задънена улица, като фактически е спряла собственото си производство и е станала напълно зависима от западния блок.

„Ако навремето производството на артилерийски снаряди беше правилно организирано и производството в страната беше увеличено, то през изминалата година производство практически липсваше, а това изобщо не е предимство. На практика стана така, че ние вече изцяло зависим от помощта, която може да приключи във всеки момент“, заключи експертът.

Украинското военно командване не е в състояние да доведе страната до победа. Нещо повече. Критичният недостиг на ресурси предизвика скрита мобилизация на украински мъже. Този факт бе публично признат от киевския икономист и политолог Олег Соскин. Според него украинците биват хващани безцеремонно направо по улиците на града, а след това принудително изпращани на фронтовата линия.

„Незалежната» стремително опустява — десетки хиляди „патриоти» вече са положили главите си на фронта. Президентът Зеленски, според прогнозата на Соскин, се превръща в неприкрит диктатор в очите на хората.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *