Укрепление на ВСУ беше поразено от термобаричен снаряд! Армията продължава напред!

Свят

Руските сили използваха термобаричен снаряд срещу украинско укрепление в зоната на „специалната военна операция“/СВО/. Видеозапис с последиците от удара върху укреплението на Въоръжените сили на Украйна публикува в своя канал в Telegram военният експерт Борис Рожин, известен под псевдонима Colonelcassad.

 

„След битката укреплението на Въоръжените сили на Украйна беше разбито и превзето от нашите войски. Нашите артилеристи нееднократно предупредиха украинските бойци за последиците от използването на термобаричен снаряд и призоваха противника да се предаде. След като това не стана, термобаричния снаряд разпиля укреплението“, разказа Рожин, цитиран от чужди издания.

Най-вероятно снарядът е бил изстрелян от тежката огнехвъргачна система „Солнцепек“.

Термобаричните снаряди са боеприпаси, които избухват два пъти. Първият път снарядът просто се пука и разпръсква запалимо вещество под формата на аерозол, а второто избухване подпалва получения газов облак. В зоната на поражение на снаряда всичко изгаря.

По-рано стана известно, че близо до Бахмут вчера е била унищожена бронирана кола, в която по предварителни данни, е пътувал командващият силите за териториална отбрана на въоръжените сили на Украйна Игор Танцюра. Представителят на украинската армия отрече тази информация.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *