Умните и красивите пак изпълзяха! „Спонтанен“ контрапротест се опита да изгони протестиращите майки от палатката им! Ето кой е дал парите за „народното“ недоволство

България отблизо
„Възмутени“ граждани  атакуваха майките на деца с увреждания и организираха контрапротест.

Днес изневиделица  до палатката, в която майките стоят повече от месец, бе издигната  друга палатка. Край нея се настаниха на столове хора в бели тениски, а мотото на  новия протест е „Реформа да, но не така“.

Пред медиите родителките на болни деца  обясниха, че  новите протестъри  имат разрешение да проведат активното си мероприятие, обаче не точно  до тяхната палатка пред НС.   Жените в черно  обвиниха новонастанилите се до тях в опит за  провокация и омаловажаване на исканията им. Кой би застанал точно до нас с плакати, че исканията ни са несериозни, че не се протестира така? Та ние се борим за най-святото – децата си! Тези хора нямат ли деца? Как биха постъпили на наше място? – попитаха потресените майки.

След това стана още нещо изненадващо.  Социалният министър Бисер Петков се загрижи за ситуацията и излезе за да  разговаря и с двата лагера. Пристигането му на мястото на събитието приличаше на добре режисирана постановка, сякаш е знаел, че точно днес ще се появи палатка с  контрапротиращи.

Веднага се появиха предположения, че се прави пореден опит да се опорочи инициативата на майките и те да спрат да се борят за по-достоен живот. Да се насъска една чест от обществото срещу другата.

Социалният министър   покани майките да се върнат  в работната група по законопроекта, която те напуснаха миналата седмица. Мотивът им беше, че голяма част от текстовете са преписани от сега действащия закон и на практика не решава проблема им. И се заканиха, че на 30 юли ще излязат на ефективен протест в цялата страна.

Днешният контрапротест  е дело на Национално представени организации, които взимат субсидии от държавата и срещу пари бранят интересите на управляващите, пише Фрогнюз.

Той се прави по отдавна познат сценарий, за да бъде настроено обществото срещу жените, които се борят за правата на болните си деца. Да се всеят съмнения у хората и майките да бъдат изкарани алчни и желаещи да паразитират на гърба на обществото. Самият факт, че всички телевизии още снощи съобщиха за появата на жалката палатка, показва че тя е свързана с властта.

Странното е, че днес след като телевизиите заснели чинно контрапротеста, „възмутените граждани“ си демонтираха палатката и изчезнаха незнайно къде.

На 30 юли майките  очакват нови провокации. Към тях се присъединяват три партии от новата десница и ще се опитат да политизират митинга.

Дали виновна ще е пак Нинова?

Припомняме, че Борисов обиди жестоко майките с думите „Махнете ги оттук, не мога да ги гледам!“

А още един протест след бунтовете в Странджа, ще му дойде в повече и ще се отрази на самолюбието му.

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

Tagged

2 thoughts on “Умните и красивите пак изпълзяха! „Спонтанен“ контрапротест се опита да изгони протестиращите майки от палатката им! Ето кой е дал парите за „народното“ недоволство

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *