Фармацевти: Ако продължат проверките, ще излезем на протест! Започват да затварят аптеки!

България отблизо
Вече има затворена аптека в столицата заради проверките на МВР и прокуратурата дали в аптеките се продават лекарства без рецепта, съобщава БНР.

Проверките на МВР по аптеките са репресия спрямо колегите ми, които са готови да затворят, каза председателят на Асоциацията на аптекарите в България Николай Костов. Няма как пациентите да имат винаги рецепта, защото достъпът до личните лекари в момента е затруднен, коментира още той:

 

„Точно в този момент, когато всички са безкрайно натоварени, изнервени, изморени, само проверки ни липсваха. И някои от колегите искат да затварят аптеки, други искат да протестират, защото чувстват, че това е несправедливо. Как в момента нашите пациенти да имат рецепти, когато не могат да ходят при лекари? Тези проверки целят да накарат фармацевтите да не ви дават лекарства, от които имате нужда, които сте пили цял живот едва ли не. Защото никой не си купува лекарство за кръвно, защото ей така му е хрумнало“ Или бета блокерите, които пие от години, или медикамент, поддържащи едно или друго хронично заболяване, които се купуват с рецепта.

Проверките бяха уж за цените и спекулата. А изведнъж се оказа, че проверяват рецептите!

Във време на криза това е безумие. Вземете мерки, защото иначе ние ще вземем, закани се Николай Костов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *