Френският президент ПОРЯЗА Тереза Мей: Вижте КАКВО й КАЗА!

Свят

Париж решително отказа да подкрепи обвиненията, които британският премиер Тереза Мей повдигна срещу Русия, въпреки отчаяния призив на британското правителство към европейските държави да се солидаризират с Англия по този въпрос.

Припомняме, че преди два дни Великобритания, чрез своя премиер, обвини Русия в отравянето на бившия полковник от руското Главно разузнавателно управление и бивш британски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Двамата бяха намерени в безсъзнание в малкото английско градче Солсбъри. А само на 13 километра от това провинциално селище се намира голяма британска лаборатория за разработване на различни видове отровни вещества. Нека споменем, че същите британци, заедно със своите американски приятели искат от държавите да ликвидират своите лаборатории за такива вещества. Но явно това, което се отнася за слугата, не се отнася за Цезар.

„Ние не се занимаваме с политически фантазии“, обяви по този повод Бенджамин Гриво, представител на френския президент Еманюел Макрон. Ние не чухме никакви преки или косвени доказателства, подкрепящи вината на Руската федерация в това дело, подчерта Гриво. Затова ще можем да вземаме някакви решения едва, ако бъдат доказани всички елементи на обвинението.

Гриво подчерта, цитиран от The Mirror, че Франция очаква „еднозначни изводи“ и категорични доказателства, че изнесените от британския премиер факти са абсолютно достоверни. Едва тогава ние ще изразим своята позиция, сподели Гриво.

Вчера, британският политик Джереми Корбин разкритикува действията на Тереза Мей и изрази абсолютно същата позиция като на представителя на френския президент Бенджамин Гриво.

Два дни след това, САЩ и Великобритания принудиха Франция и Германия да обявят, че са съгласни с мнението на британците, относно „непростимата“ вина на Русия и нейната „отговорност“ за „нападението“, което тя била осъществила срещу Англия, отравяйки Скрипал.

Руски експерти обаче питат, ако Скрипал и дъщеря му Юлия са отровени с веществото „Новичок“, то защо са още живи? Тази отрова парализира белите дробове, човек престава да диша и настъпва смърт. Явно цялата работа е неумела британска инсценировка, заключават познавачите.

Нещо повече. Самият Владимир Путин отказа да коментира безпочвените обвинения по адрес на Руската Федерация. И иронично посъветва английското правителство най-напред да проучи внимателно всички факти и да проведе своето домашно разследване, преди да подхвърля обвинения по адрес на когото и да било.

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, пък подчерта, че обвиненията са „безпрецедентна и груба провокация“, и че по този начин британските власти нарушават почти всички международни норми и пречат на нормалния диалог между държавите.

Анализирайки събитията от последните няколко дни можем с увереност да кажем, че такава „акция“ срещу Русия, на уж сдържаните и пресметливи британци, не е в интерес най-напред на самата Великобритания. По простата причина, че и без това над главите на управляващите в Лондон виси дамоклевият меч на многомилиардните „дългове“ към Европейския съюз, които те трябва да изплащат след Брекзит.

А сега върху тях ще се стоварят и реципрочни санкции, които Русия ще въведе по отношение на размирната островна държава. Една от санкциите вече бе обявена от Сергей Лавров. Той заяви, че в отговор на отзоваването на 23-та дипломати от Лондон, Русия също ще изпрати доста британски дипломати по техните родни места в Англия. Нека напомним още, че мощната руска компания „Газпром“ вече затвори своя лондонски офис. И след няколко дни ще прекрати всякакви доставки на природен газ за Великобритания.

Разбира се, освен ако виновницата за цялата тази суматоха, Тереза Мей не поднесе извиненията на британската страна към Русия. Това едва ли ще се случи. Но при всички положения обикновените британци ще пострадат много повече от създалата се ситуация, отколкото техните неуравновесени елити, които загърбват интересите на страната с една единствена цел.

Да се опитат да вкарат Русия в нова икономическа криза. И в нова политическа конфронтация със страните от Западна Европа.

Само че това едва ли ще им се удаде. Просто защото на европейците вече им дойде до гуша от нелогичните и неуравновесени действия на британската върхушка.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Френският президент ПОРЯЗА Тереза Мей: Вижте КАКВО й КАЗА!

  1. Жалко е, че в световната политика започват да имат участие все повече примитиви. Това е в пълна сила и за България и е жалко и тъжно.

  2. СПЕЦИАЛИСТИ ПО ПРОВОКАЦИИТЕ: Германец запалил Раихстага, БЪЛГАРИТЕ ВИНОВНИ! Турчин стрелял срещу папата, БЪЛГАРИТЕ ВИНОВНИ! Либиец заразил ваксините за деца, БЪЛГАРИТЕ ВИНОВНИ!
    Чърчил: НА БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДАДЕ УРОК !И УНИЩОЖИ СОФИЯ И ДРУГИ ГРАДОВЕ, А ЗА БЛАГОДАРНОСТ И ПАМЕТНИК НА УБИЙЦИТЕ ОВЕКОВЕЧИХМЕ С РАБОЛЕПНА ПРИЗНАТЕЛНОСТ.

    1. Много точно! Всички спортисти зобат анаболи, руските виновни! Серена Уилямс раменете и ръцете прилича на бик, но именно нежната и фина Шарапова беше виновна, че взема дрога! Джеймс Пардю се държа като генерал- губернатор в колония В България, но Иван Славков го отнесе заради него! Циганите бият и крадат, но България им е виновна според Страсбург. Западна справедливост!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *